Zirk paastus eduka olümpia järel basseinist: veetsin aega perega ja nautisin Eesti suve

Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Mine Kasapoglu/AA

Pariisi olümpiamängudel finaali murdnud Kregor Zirk on naasmas võistlusradadele ning sihiks detsembrikuus toimuv lühiraja MM. Sel nädalal stardib 25-aastane ujuja kolmest etapist koosnevast MK-sarjas.

Peale olümpiamänge endale kuuajalise puhkuse lubanud Zirkil on seljataga juba hooaja esimene treeninglaager Türgis ning ta on valmis võistlusradadele naasma, seisab pressiteates.

«Pärast olümpiat ma 30 päeva basseinis ei käinud, veetsin võimalikult palju aega enda perega ja nautisin ilusat Eesti suve,» kirjeldas Tartust pärit spordimees olümpiamängude järgset perioodi. «Väga lahe kogemuse sain Austrias Coldplay kontserdil, sõitsin natuke rattaga ja mõned korrad käisin wake'i sõitmas.»

Treeningutele naasis olümpiafinalist septembri alguses. «Esimesed nädalad tegin väga kergelt ja tegelikult vahele lisasin ka rattatreeninguid, mis oli väga hea vaheldus basseinitreeningutele,» märkis Zirk.

«Septembri lõpus sõitsin Türki treeninglaagrisse, kus kahekordse Pariisi olümpiamängude pronksmedalisti Siobhan Haugheyga tegime korraliku treeningbloki. Laager läks väga hästi ning saime väga kvaliteetset tööd teha,» lisas ta.

Unustamatu kogemus Pariisi olümpiamängudelt

Pariisi olümpiamängudel 200 m liblikujumises finaali murdnud Zirk meenutab seda perioodi suure naeratusega. «See, kui paljud inimesed toetasid mind sel perioodil ja hea sõna sekka ütlesid, tundub siiani ebareaalne, aga olen siiani äärmiselt tänulik,» rääkis ujuja.

Siiski märgib Zirk, et olümpiamängude ajal ta ei hoomanud, kui korda inimestele tema ujumine läks, vaid see teadmine tuli hiljem.

«Kui seisad poe järjekorras ja inimesed tulevad ütlevad, et me vaatasime perega sinu ujumist ja elasime kaasa, siis need on hetked, mida ma kindlasti ei võta iseenesest mõistetavalt,» sõnas ta.

«Otseselt olümpiamängude perioodist on mulle eriti meelde jäänud treeneri sõnad enne poolfinaali, kus ta ütles, et teeksin esimesel basseinipikkusel ühe tõmbe vähem. Lisaks veel minu poolfinaali 100 meetri vaheaeg, sest sel hooajal ei suutnud ma isegi individuaalselt kiiremini ujuda seda distantsi,» meenutas ta.

MK-etappidel jahib auhinnaraha ja võistlusrütmi

18. oktoobril saab avalöögi tänavuse aasta MK-sari, mis koosneb kolmest etapist. Kõik etapid toimuvad sel aastal Aasias.

«Tahan kindlasti igal etapil kõigil enda aladel finaali ujuda ja startliste vaadates ei ole ka medalite saavutamine midagi võimatut,» arutas Zirk enda eesmärkidest.

«Olen end kirja pannud ka 800 ja 1500 m vabaujumises. Eriti tahaksin nendest viimast ala ujuda, sest pole viimased kaheksa aastat seda ujunud. Tahaksin näha, mis ajaks suuteline olen.»

Zirk lisab, et MK-etapid on ühed kõige paremini tasustatavad võistlused ujumismaailmas ning kindlasti on soov ka taskuraha teenida.

«Auhinnarahade jagamise süsteem on tavavaatajale veidi keerukas, kuid laias laastus tuleb ühel etapil olla kolme ala lõikes 20 parema meesujuja seas ning siis on palgapäev kindlustatud,» selgitas ta.

MK-etapid on Eesti parimale meesujujale hea samm lühiraja MMi suunas, mis peetakse 10.-15. detsembrini Ungaris Budapestis.

«Minu jaoks on lühiraja MM sama oluline nagu iga teine tiitlivõistlus ja kindlasti tahaks enda karjääri parima koha saavutada,» märkis Zirk, kes viimasel kahel MMil lõpetas viiendana.

MK-sari 2024:

18.–20. oktoober: Shanghai, Hiina

24.–26. oktoober: Incheon, Lõuna-Korea

31. oktoober–2. november: Singapur

Tagasi üles