24-aastane Eesti-Läti liiga korvpallur lõpetas päeva pealt karjääri: elame ainult Jeesus Kristusele

Copy
Lamar Norman
Lamar Norman Foto: bcventspils/Facebook

Eesti-Läti korvpalliliigas kõrgete kohtade eest heitlev Ventspils jäi ootamatult ilma välisjõust, ameeriklasest Lamar Normanist.

24-aastane tagamängija jõudis kaasa teha hooaja esimeses kolmes kohtumises. Ta viskas keskmiselt veidi enam kui 21 minutiga kümme punkti ja jagas paar korvisöötu. Võideti kaks, kaotati üks lahing.

Täna teatas aga klubi, et leping Normaniga lõpetati poolte kokkuleppel. Mängija avas otsuse tagamaid sotsiaalmeedias.

«Tean, et ma ei pea kellelegi end õigustama, aga tahan kõigile selgeks teha, et mu elu on imeline. Olen väga tänulik Jeesus Kristusele, kes hoiab mind elus. Tean, et minu sõnad šokeerivad 99 protsenti postituse lugejaist, aga elus tuleb teha enda jaoks kõige paremaid otsuseid ja õigel teel, Jumala sõna järgides käia. Elame vaid talle ja peaksime kõik tema mõtete järgi talitama, sõnumit levitama ja aitama eksinud õigele teele,» kirjutas Norman.

«Annan oma elu 100 protsenti Kristusele ja keskendun oma uuele teekonnale, mille algust ootan elevusega. Protsessi jooksul olen Jeesuse abil mõistnud, et kui lased lahti millestki, mis on elus mänginud üüratut rolli... Siis ta tasub neile, kes ohverdavad midagi tähtsat. Jumal kutsus mind ja kavatsen jätkata sel teel, mida ta mulle soovib. Ma ei hakka kunagi ühtegi korvpalliga seotud momenti võtma iseenesestmõistetavana. Sellele mängule jääb minu südames alati väike koht.»

Pärast aastaid USA ülikoolides alustas Norman eelmisel hooajal profikarjääri Saksamaa esiliigas, kus ta piirdus üsna väikese rolliga. Enne seda kõmmutas tagamees Western Michigan Broncosi eest keskmiselt ligi paarkümmend punkti.

Paar nädalat tagasi lõpetas Normaniga sarnastel asjaoludel karjääri NBA mängija AJ Griffin.

Tagasi üles