Eesti kurlinguäss sai MK-etapil vigastada. Millised on ala suuremad ohukohad?

Copy
Harri Lill
Harri Lill Foto: kurlingeestis/Facebook

Eesti kurlingupaar Marie Kaldvee ja Harri Lill katkestas Šveitsis Gstaadis toimuva segapaaride MK-etapi neist viimase vigastuse tõttu.

Lill sõnas, et eile õhtul tabas teda mure, mis segab visete tegemist. «Otsustasime selle turniiri edasised mängud vahele jätta ja saada selgust vigastuse tõsiduses. Sellest sõltub, kas saan mängida reedel algaval Berni MK-etapil või vajan pikemat võistluspausi,» ütles ta pressiteates.

Postimehega vesteldes lisas Lill: «Pole veel päris kindel vigastuse iseloomus. Seega seda täpsemalt ei kommenteeriks, sest veel ei ole arsti hinnangut saanud. Üldiselt on tegu harjamisvigastusega käel, päeva kolmas mäng ja mängu lõpp, koormus oli üsna suur.»

Kui pealtnäha tundub kurling pigem ohutu spordiala, leidub riske sealgi.

«Harjamise käigus rakendub päris suur jõud ja eks neid vigastusi tippmängijate seas siiski teinekord on. Üldiselt suuremad ohud on kurlingus seotud paljude korduvate liigutustega, eriti harjamisel, kus keharaskus on peamiselt kindlate lihasgruppide peal. Lisaks on paljudes võistluskeskustes päris jahe õhk, mis ei aita kaasa. Aga see oleneb ka mängu nn tempost,» selgitas Lill.

«Treeningutel pigem endast kogu aeg 110 protsenti välja ei pane. Seega on seal minu hinnangul riski vähem.»

Kõrgetasemelisel Gstaadi MK-etapil mängisid Kaldvee ja Lill eile kolm mängu, millest võideti kaks.

Maailma edetabelis esikohta hoidev Eesti kurlingupaar on sel hooajal mänginud kolmel rahvusvahelisel turniiril Kanadas ja Eestis, kust toodi üks võit ja kaks kolmandat kohta. Sportlaste eesmärgiks on lunastada Eestile kurlingu ajaloos esimene olümpiapilet ning olla 2026. aasta Milano taliolümpiamängudel medalikonkurentsis.

Tagasi üles