Euroopasse kibelevad iraanlased jooksevad Soomele tormi

Copy
Tokyo olümpial alistas iraanlane Mohammadhadi Saravi (vasakul) kuni 97 kg kaaluvate meeste Kreeka-Rooma maadluse pronksimatšis soomlase Arvi Martin Savolaineni (paremal).
Tokyo olümpial alistas iraanlane Mohammadhadi Saravi (vasakul) kuni 97 kg kaaluvate meeste Kreeka-Rooma maadluse pronksimatšis soomlase Arvi Martin Savolaineni (paremal). Foto: SCANPIX/REUTERS

Soome maadlusliit hakkas pärast Pariisi olümpiat otsima uusi inimesi rahvuskoondise peatreeneri ja teiste juhendajate ametikohtadele. Alaliidu juhatusele tuli üllatuseks, et üle poolte kandideerijatest olid iraanlased.

Soome ringhääling Yle vahendab, et umbes 80 taotlejast olid 50 iraanlased. Iraan kuulub maailma tugevaimate maadlusriikide hulka: tänavu olümpial said nad Kreeka-Rooma ja vabamaadluses kokku kaks kulda, neli hõbedat ja kaks pronksi.

Ringhäälingule intervjuu andnud põhjanaabrite maadlusliidu president Pekka Paavola arvas, et kõigil taotlejatel ei pruugi olla palavat kirge Soome maadluse arendamise vastu. «Iraan on suur maadlusriik, kus on väga palju häid treenereid. Loomulikult ei saa ma nende kandideerimise motiive kindlalt hinnata, kuid võib-olla meelitab mõnda taotlejat juurdepääs Schengeni alale,» lausus Paavola, kelle sõnul äratasid iraanlaste taotlused tähelepanu ka seetõttu, et need olid koostatud farsi ja araabia keeles.

Lisaks oli ametikohtadele kandideerijaid veel USAst, Kuubalt ja Aserbaidžaanist, kes said Soome maadlusliidu poole pöörduda tänu rahvusvahelise katusorganisatsiooni kodulehel avaldatud kuulutusele.

Selle kuu jooksul loodetakse leida koondise uus peatreener.

Tagasi üles