Soome hokimängija 37 aastat vanem endine elukaaslane tunnistas mõrva üles, selgusid motiiv ja mõrvarelv

Copy
Mälestusküünal Janne Puhakka mõrvapaiga lähedal.
Mälestusküünal Janne Puhakka mõrvapaiga lähedal. Foto: IMAGO / Vesa Moilanen

Soome politsei teatel tunnistas 66-aastane norralane Rolf Nordmo üles, et tappis pühapäeva õhtul Espoos oma endise elukaaslase, 29-aastase endise Soome jäähokimängija Janne Puhakka.

Politsei kinnitas teisipäeval, et mõrvarelvaks oli jahipidamiseks mõeldud tulirelv, mille valdamiseks omas Nordmo luba oma kodumaal Norras. Samuti sai esmaspäevasel ülekuulamisel selgeks Soome (spordi)avalikkust šokeerinud mõrva motiiv.

«Meile öeldu põhjal oli kuriteo motiiviks ohvri ja kahtlusaluse vahelise suhte lõppemine,» vahendas ajaleht Ilta-Sanomat Soome politsei ametlikku infot. Ajalehe teatel lõpetas Puhakka enam kui kümme aastat kestnud suhte endast 37 aastat vanema Nordmoga mõned nädalad tagasi.

Puhakka võitis 2013. aastal Soome U18 koondise liikmena selle vanuseklassi MM-pronksi. Samuti oli ta mitmekordne Soome U18 ja U20 vanuseklasside meistrivõistluste medalimees. Soome kõrgliigas mängis Puhakka ühe hooaja (2015/16), kui esindas Espoo Bluesi, kelle ridades mängis tol hooajal ka Eesti koondise praegune kapten Robert Rooba.

Puhakka karjäär jätkus Soome esiliigas ning hooajaks 2017/18 siirdus ta Prantsusmaa kõrgliigaklubisse Gap, kus sai kirja 25 mängu ja kuus resultatiivsuspunkti (3+3), mis jäid tema viimasteks, sest kõigest 23-aastasena otsustas ta karjääri lõpetada.

Aasta hiljem avalikustas Puhakka, et on gei. Puhakka oli esimene meessoost Soome jäähokimängija, kes oma homoseksuaalsusest avalikult rääkis.

Pärast karjääri lõppu pälvis Puhakka avalikkuse tähelepanu eelkõige põhjusel, et tema elukaaslaseks oli temast 37 aastat vanem Nordmo. Suhet endast palju eakama kaaslasega kirjeldas Puhakka põhjalikult ka 2022. aastal ilmunud elulooraamatus «Ulos kopista» («Kapist välja» või «Riietusruumist välja»).

Copy
Tagasi üles