Suusaliit otsustas, et neil polegi presidenti vaja (1)

Copy
Eesti Suusaliidu üldkogu.
Eesti Suusaliidu üldkogu. Foto: Eesti Suusaliit

Teisipäeval toimus Tallinnas Mercure hotellis Eesti Suusaliidu üldkogu, kus muudeti organisatsiooni senist juhtimisstruktuuri – suusaliitu veavad nüüdsest nõukogu ja juhatus.

Suusaliit on olnud presidendita juba üle nelja aasta – pärast Andreas Laane ametist lahkumist 2020. aasta mais on liidu tööd eest vedanud juhatus ja tegevjuht. Sellele etapile pandi täna punkt.

Vastavalt Eesti Suusaliidu uuele põhikirjale on juhatus üheliikmeline ja sinna kuulub suusaliidu tegevjuht Kristjan Koll, kes tegeleb liidu igapäevase töö ja esindamisega. «Pärast otsinguaastaid jõudsime selgusele, et presidendi leidmise asemel peame uuendama senist juhtimismudelit, muutes selle selgeks ja läbipaistvaks,» ütles Koll pressiteate vahendusel.

Liitu hakkab esmakordselt juhtima nõukogu, mis koosneb täna kaheksast liikmest. Oma rollist lähtuvalt kuulub nõukogusse neli alakomitee juhatuse esimeest - murdmaasuusatamise alakomitee juhatuse esimees Vahur Teppan, lumelaua ja freestyle-suusatamise alakomitee juhatuse esimees Helin Pungas, kahevõistluse ja suusahüpete alakomitee juhatuse esimees Vahur Tasane ja mäesuusatamise alakomitee juhatuse esimees Urmo Vallner.

«Uus juhtimismudel on oluline nii sportlastele, harrastajatele kui ka fännidele, kindlustades, et kõigi alade hääl on suusaliidus võrdväärselt esindatud. Alakomitee esimehe vahetumisel vahetub ka nõukogu liige,» lisas Koll.

Lisaks rollipõhistele liikmetele valiti suusaliidu nõukogusse neli varasemat juhatuse liiget – Gert Lee, Aigar Ojaots, Elin Vilippus ja Indrek Sauga.

«Muudatus on igati loomulik, sest juba varasemalt täitis suusaliidu juhatus nõukogu ülesandeid, pakkudes nõu ja teostades järelvalvet,» ütles värske nõukogu liige Gert Lee. «Uus põhikiri peegeldab juhatuse ja nõukogu tegelikke rolle, muutes juhtimise selgemaks ja loogilisemaks.»

Tagasi üles