Jaapani tiimis võistlema hakkav Taaramäe: tahtsin midagi uut kogeda

Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Scanpix / IMAGO / Sirotti

Eesti maanteerattur Rein Taaramäe (Intermarche-Wanty) teeb Hiinas Guangxi velotuuril oma viimast sõitu World Touri tasemel.

Enne seda andis Taaramäe intervjuu portaalile cyclingnews.com. Seal rääkis ta pikemalt, miks otsustas Jaapani tiimi Kinan Racinguga liituda.

Eesti profirattur on juba pikka aega mõelnud Kaug-Idas võistlemise peale. Juulis sõlmis ta lepingu, mis muutis selle idee reaalsuseks.

«Ma tahtsin midagi uut kogeda. Kunagi võistlesin Jaapanis ja see jättis väga positiivse mulje. Nii palju fänne oli tee ääres. Ma nägin isegi Eesti lippe ning minu fotosid. Sealsed poolehoidjad on väga tulihingelised. Olen aastate jooksul saanud palju kirju Jaapani fännidelt,» sõnas Jaapani inimestest ning elustiilist pahviks löödud eestlane, kes asus omale meeskonda otsima.

Enim avaldas talle muljet just Kinani võistkond. Taaramäed ei julgustanud allkirjastama mitte ainult tiimi minevik, vaid talle meeldisid ka inimesed, kes seal praegu töötavad.

Eestlane kohtus spordidirektori Tetsuya Ishidaga, kes jättis meie mehele ääretult positiivse mulje, mille tõttu oli üsna lihtne otsust vastu võtta: «Esimene kontakt oli juuli alguses ja lõpliku nõusoleku andsin sama kuu lõpus.»

Taaramäe on pea kaks kümnendit võistelnud kõrgeimal tasemel, kuid pole siiski kaotanud oma armastust selle spordiala vastu. Võistluspäevade arvu märkimisväärne vähenemine on teinud lihtsamaks ka selle, et tippspordiga jätkamise idee elukaaslasele maha müüa.

«See polnud väga keeruline. Mu naine tahtis alati, et ma rohkem kodus oleksin. Tema aga teab, et olen ratturiks sündinud ja tahan vanaduseni võidusõiduga jätkata.»

Nii Taaramäe kui ka tema elukaaslane nägid, et World Touri tasemel läheb võistlemine üha raskemaks. «Oleks parem minna kuhugi, kus ma saan võistlemist rohkem nautida ning kus tase pole päris nii kõrge. Naine oli sellega nõus. Kui ennem sõitsin 80-100 võistlust aastas, siis järgmisel aastal poole vähem ning olen rohkem kodus. Ta austas minu valikut,» sõnas eestlane portaalile.

Teisipäeval peetud Guangxi velotuuri esimese pea 150 kilomeetri pikkuse etapi lõpetas ta peagrupis koos 107 teise ratturiga, eestlane sai kirja 71. koha.

Tagasi üles