Kes kihutavad järgmisel aastal M-Spordis? Pealik andis aru

Copy
M-Spordi pealik Richard Millener.
M-Spordi pealik Richard Millener. Foto: M-Sport/@world

Autoralli MM-sarjas on tänavu veel sõita kaks etappi. Kui teised tiimid on juba järgmiseks hooajaks sõitjatega käed löönud, on M-Spordi tulevase aasta plaanid veel lahtised.

Motosport vahendab, et M-Spordi tiimijuhi Richard Milleneri sõnul pole praegu ühegi sõitjaga midagi kokku lepitud: «Kõik on õhus ja kõik võimalused on laual, nagu tavaliselt M-Spordil sel hetkel aastas. Tahame võimalikult tugevat meeskonda. Selle eesmärgi nimel me jätkame töötamist.»

Nende esinumber ning tänavu häid esitusi näidanud Adrien Fourmaux on praegu WRC kuumim nimi. Oktoobri alguses rääkis prantslane, et tuleviku osas on ta otsuse langetanud.

Spekuleeritakse, et tuleval aastal sõidab Ott Tänaku ja Thierry Neuville'i kõrval Hyundai ridades just Fourmaux. M-Sport tahab muidugi prantslast oma tiimis hoida ja ralliässaga uue lepingu sõlmida.

Kui Fourmaux peaks siiski mõne teise tiimiga käed lööma, peaks M-Spordil olema head valikud kahe koha täitmiseks. Teine täiskoormusega sõitja Gregoire Munster, kel tänavu on olnud raskusi, tegi Tšiilis oma seni parima tulemuse Rally1-autoga, kus ta sõitis seitsmendale kohale. «Ta peab keskenduma ühele rallile korraga. Ta ei pea mõtlema sellele, kuidas järgmisel aastal kindlasti sõita saaks. Kui ta igal rallil annab oma parima, siis vaatame, mis aasta lõpus võib juhtuda,» sõnas Millener motosport.com-le.

Soome meedias on kirjutatud, et Elfyn Evans võib selle hooaja lõpus Toyotast lahkuda ja naasta 2025. aastaks M-Sporti.

Viimased hoiavad silma peal ka Läti ralliässal Mārtiņš Sesksil, kes on tänavu kolm korda Rally1-autoga WRCs sõitnud. 25-aastane lõunanaaber oli Poolas viies. Kodusel MM-sarja etapil võitles ta poodiumikoha eest, enne kui mehaanilised probleemid tekkisid. Sama juhtus ka Tšiilis, kus ta pidi katkestama.

Lõuna-Ameerikas rääkis lätlane, et tema tuleviku osas ripuvad suured küsimärgid. «Ka mina ei tea, mida tulevik toob. Hea oli talle need võimalused anda. Nüüd peame lihtsalt ootama ja vaatama, mis juhtub järgmistel nädalatel.» ütles Millener.

Sel nädalavahetusel peetakse autoralli MM-sarja Kesk-Euroopa etapp. WRC hooajale tõmmatakse joon alla novembris Jaapanis.mi

Tagasi üles