Euroliiga: Žalgiris ja Baskonia olid võidukad, tiitlikaitsja sai üllatuskaotuse (2)

Copy
Sander Raieste (palliga) taastub vigastusest ja Baskonia koosseisu ei kuulunud. Foto pärineb maist, kui Baskonia kohtus Madridi Realiga Euroliiga play-off'is.
Sander Raieste (palliga) taastub vigastusest ja Baskonia koosseisu ei kuulunud. Foto pärineb maist, kui Baskonia kohtus Madridi Realiga Euroliiga play-off'is. Foto: L. Rico/EPA/Scanpix

Eile õhtul toimunud korvpalli Euroliiga kohtumistes saatis edu Eesti korvpallikoondislase Sander Raieste koduklubi Vitoria-Gasteiz Baskoniat ja Baltikumi tippklubi Kaunase Žalgirist.

Baskonia tegi selja prügiseks Madridi Realil, alistades Hispaania tippklubi 76:72. Eelmisel nädalal said Real koduliigas kaotuse teise Eesti koondislase, Kristian Kullamäe leivaisalt Bilbaolt.

Baskonia suutis Realiga mängida punkt-punktis, kuid otsustaval perioodil pääses Real kuue punktiga ette 59:53. Baskonia aga jonni ei jätnud ning suutis võidelda viigini 70:70 ja otsustavatel hetkedel enda paremuse maksma panna.

Vigastusest taastuv Raieste Baskonia koosseisu ei kuulunud. Baskonia kõige resultatiivsem oli Markus Howard 15 punktiga, Chima Moneke viskas 14 punkti ja noppis viis lauapalli. Tegemist oli Baskonia teise võiduga Euroliigas ühe kaotuse kõrval, Real on saanud ühe võidu ja kaks kaotust.

Žalgiris võitles võõrsil Bologna Virtusega, kelle vastu juhiti poolajavaheajal 14 punktiga 44:30. Ka kolmandal veerandil Leedu suurklubi edumaa püsis, kuid otsustaval perioodil jäädi seisult 62:52 punktipõuale ja Bologna tegi 12:0 spurdi. Viimastel minutitel oli platsil näha armetut võitlust, kuid kvaliteediga ei hiilanud kumbki meeskond.

Lõpuks suutis Žalgiris siiski võita 71:68, sai Euroliigas teise võidu ja on viiendal kohal. Bologna on saanud kolm kaotust ja on viimasel kohal. Žalgirise parim oli Dovydas Giedraitis 15 punktiga.

Tiitlikaitsja Ateena Panathinaikos kaotas ootamatult liiga uustulnukale Pariisile 80:84. Koduväljakul mänginud Pariis juhtis avapoolajal ka 15 punktiga, kuid pausile mindi 45:39 eduseisus. Viimasele perioodile mindi vastu 69:59 ja edu kasvatati ka 80:68-le. Lõpus sai Panathinaikos teha 12:4 lõpuspurdi, aga sellest jäi väheks.

Teised mängud

Berliini Alba – Villeurbanne'i Asvel 84:79

Istanbuli Fenerbahce – Belgradi Crvena Zvezda 57:76

Tel Avivi Maccabi – Istanbuli Anadolu Efes 93:91

Pireuse Olympiakos – Milano Armani 89:68

Belgradi Partizan – Müncheni Bayern 86:78

Tagasi üles