Eestlased rebisid nii võimsalt, et muu maailm jäi kaugele maha

Copy
Eesti koodise edukaimaks sportlaseks MMil tõusis Tanel Kurisoo (keskel), kes teenis kokku seitse medalit, neist viis kulda.
Eesti koodise edukaimaks sportlaseks MMil tõusis Tanel Kurisoo (keskel), kes teenis kokku seitse medalit, neist viis kulda. Foto: Eesti Sangpommispordi Liit

Eesti sangpommisportlased osalesid edukalt Kreekas toimunud maailmameistrivõistlustel, kus muu hulgas sai Eesti veteranide võistkond esikoha.

10.–13. oktoobrini Kreekas Korfu saarel toimunud sangpommispordi MMil saavutas Eesti võistkond veteranide arvestuses Läti ja USA võistkondade ees esikoha. Koondise 17 liikmest vaid kolm olid nooremate vanusegruppide võistlejad, teatab Eesti Sangpommispordi Liit.

Koondise edukaimaks sportlaseks tõusis Tanel Kurisoo, kes võistles 40–44-aastaste meeste raskekaalus ja teenis kokku seitse medalit, neist viis kulda.

Kolmekordseteks maailmameistriteks tulid oma kaalus ja vanuses veel veteranide hulgas Mati Tikerpuu ja Valdi Killing ning U16 noormeeste hulgas Erasmus Vahemäe. Vähemalt ühe MM-tiitli võitis 13 Eesti sportlast. Kokku võitis Eesti võistkond 44 medalit, neist 28 kuldset.

Professionaalide hulgas, kus konkurents on tihedam ning sangpomm raskem (32 kg), tuli Andres Metjer 12 minuti rebimises (military snach) meeste kuni 85 kg kaalukategoorias 213 kordusega kolmandaks.

Professionaalide hulgas on sangpommispordis maailmameistrivõistlustel medalile jõudnud seni vaid kolm Eesti meest, mis suurendab selle tulemuse väärtust veelgi.

Sangpommispordi MMil võisteldakse erinevatel sangpommispordi üksikaladel, tõstes oma võistlusklassile vastava raskusega sangpommi vahemikus 8–32 kg. Lisaks peetakse individuaalselt kahe- ja kolmevõistluste arvestust ja võisteldakse teatevõistlustel. Võistkondlikku tulemust arvestatakse individuaalsetel- ja teatevõistlustel saadud kohapunktide järgi.

Tagasi üles