Eesti iluuisutamise paremik asub Prantsusmaal võistlustulle

Copy
Aleksandr Selevko.
Aleksandr Selevko. Foto: Tairo Lutter

​Prantsusmaal Nices toimuval Rahvusvahelise Uisuliidu Challenger sarja võistlusel on eeloleval nädalalõpul võistlemas Eesti iluuisutamise paremik. Nii meeste kui naiste üksiksõidus oleme väljas kolme uisutajaga.

Meeste üksiksõidus on võistlemas Aleksandr Selevko, Mihhail Selevko ja Arlet Levandi. Selle aasta EM hõbemedalist Aleksandr Selevko teeb Prantsusmaal hooaja teise stardi. Kuu aega tagasi võistles ta Itaalias, kus sai 9. koha. Mihhail Selevko teeb Nices oma hooaja esimese võistluse. Arlet Levandi on seni võistelnud edukalt juunioride GP sarjas, kus on saavutanud 3. ja 6. koha.

Naiste üksiksõidus asuvad võistlema Niina Petrõkina, Nataly Langebraur ja Kristina Lisovskaja. Petrõkina alustas hooaega samuti Itaalias, kus oli seitsmes. Eelmisel hooajal EMil 14. koha saanud Nataly Langebraur ja Kristina Lisovskaja astuvad kohtunike ette sel hooajal esimest korda.

Nice võistlus annab märku, kes võiks Eesti uisutajatest loota kohta järgmisel aastal Tallinnas toimuva EM-i koondises. Kaks meeste üksiksõidus ja üks naiste üksiksõidus EM-le pääseja selguvad Challenger ja GP osavõistluste parimate tulemuste põhjal.

Meeste lühikava sõidetakse reedel algusega kell 13.15 ja vabakava laupäeval algusega 18.10. Naised alustavad võistlust laupäeval lühikavas kell 13.45. Naiste vabakava on kavas pühapäeval algusega 13.55.

Juunioride võistlusel osalevad Nices Jegor Martsenko ja Marianne Must.

Tagasi üles