Heiko Rannula: eurosarjas loeb vaid võit, pole vahet, kas ilusa või koleda mänguga

Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula.
BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo jätkas sarja FIBA Europe Cup võõrsil saadud 87:61 võiduga Samokovi Rilski Sportisti üle. Peatreener Heiko Rannula jäi hoolealustega mõistagi rahule.

Kalev sai kuue minutiga 12:0 algedu ega andnud initsiatiivi kordagi käest. Tükk aega püsis vahe kümne punkti piirimail (poolaeg 34:25), kuid teise poolaja keskel käristati see paarikümne ja lõpu eel peaaegu 30 punktini. Kui alguses töötas kaitse, siis teisel poolajal ka rünnak.

«Esimesel poolajal saime kaitsesurvega mängu enda kätte. Kui kaitselaud välja arvata, kontrollisime oma väljakupoolel asju. Samas meie rünnak, kus kõik ei õnnestunud, hoidis neid esialgu veel enam-vähem mängus,» ütles Kalevi peatreener Heiko Rannula Postimehele.

Ta jätkas: «Vastaste pakutud kaitsestiil vajas harjumist, teisel poolajal saime oma mängu käima.

Mehed täitsid mänguplaani hästi, vastaste kahe põhilise tagamängijaga saime väga hästi hakkama. See halvaski nende mängu ning edasi hakkasid nad juba üks-ühe vastu punnima. Tänapäeva pall on selline: pall on palju tagamängijate käes ja nood otsustavad palju. Ainult korvi alt on raske mänge võita.»

Rannula lausus, et kokkuvõttes jääb igal juhul rahule. «Eurosarjas ja võõrsil ei ole vahet, kas ilusa või koleda mänguga. Oluline on tulemus, saime võidu kätte. Alagrupiturniir on karm, siin tuleb võtta igast mängust maksimum.»

Kuivõrd ses sarjas pääseb alagrupiturniiril osalevast 40 meeskonnast edasi 16, tähendab see, et ka kõik gruppides teise koha saajad ei pääse jätkama. Seetõttu ongi olulised nii iga võit kui ka igas mängus saavutatav korvide vahe.

Järgmisel teisipäeval võõrustab Kalev kodusaalis Albat – kuid mitte Euroliigas mängivat Berliini klubi, vaid Ungarist Szekesfehervarist pärit satsi. Alba alustas turniiri 100:88 võiduga Rilski üle, kuid seejärel kaotas Le Portelile 73:104.

«Tegemist on Rilskiga võrreldes teist masti meeskonnaga. Omavahelises mängus oli asi tehtud esimese poolajaga. Le Porteli vastu mängiti 25 minutit võrdselt, aga siis toimus lagunemine. Tuleb väga raske mäng,» hoiatas Kalevi pealik.

Tagasi üles