BLOGI Olemas! Ühe geimi loovutanud Tartu Bigbank pääses eurosarjas edasi

Copy
Tartu Bigbank võitis avamängu kindlalt.
Tartu Bigbank võitis avamängu kindlalt. Foto: Margus Ansu

Eile 3:0 võitnud Tartu Bigbank pääses CEV Challenge Cupi 1/16-finaali, kui alistas kordusmängus Ukraina meeskonna Zõtomiri Zhytychi-Polissya 3:1 (25:21; 25:18; 21:25; 25:20). Postimees tegi mängust otseblogi.

Edasipääsuks kahte geimivõitu vajanud Bigbank tegi sotid kiiresti selgeks. Avageimi alguses mindi eest ära, kuid Zõtomir tuli järele. Ukraina klubi läks esimest korda juhtima seisul 11:10. Pärast seda liikus mäng punkt-punktis, kuniks seisul 18:19 tegi Bigbank Valentin Kordase juhtimisel 4:0 vahespurdi. Geimivõidu vormistas vahetusest sekkunud Stefan Kaibaldi serviäss.

Bigbank läks teise geimis kohe oma teed. Väljaku peremehed läksid 5:1 ette, sealt edasi oli kõige väiksem edu kolmepunktine. Geimi teises pooles juhtis Tartu koguni 20:11. Zõtomiri liider Ian Iereštšenko lõi seisul 23:15 kaks serviässa, aga see enam ukrainlaseid ei päästnud.

Peatreener Alar Rikberg andis kolmandas ja neljandas geimis põhimeestele puhkust, saates väljakule need, kes muidu mängu ei pääsenud. Kuigi Tartu kaotas kolmanda geimi, lõpetasid nad mängu neljandaga.

Tartu jaoks jätkub eurosari novembris, kui kohtutakse 1/16-finaalis Serbia klubiga Topola Karađorđe.

Enne mängu:

Veel pühapäeval Cronimet liigas Riia vastu rabedalt tegutsenud Tartu näitas eile, et kvaliteeti on piisavalt. Avamatši kaks esimest geimi olid tasavägised (Tartu võitis 29:27 ja 25:23), ent kolmas läks kindlalt võõrustajate manu seisuga 25:15.

«Meil on neljapäeva hommikul trenn kell 11 ning tund aega hiljem videosessioon,» sõnas Tartu peatreener Alar Rikberg pärast avamängu. «Ma ei tahaks teha koosseisus ühtegi muudatust seetõttu, et keegi pole piisavalt värske, seega hommikul saavad mängijad ise vaadata, kas ainult venitavad või teevad midagi veel. Mängime homme kahe geimi võidu või halvimal juhul kuldse geimi võidu peale. Tahame siit ringist edasi pääseda.»

Tartu vajab edasipääsuks vähemalt kahte geimi. Kui Zõtomir võidab 3:0 või 3:1, mängitakse kuldne geim, mis kestab kahe punkti vahega 15 punktini. 1/16-finaalis astub paari võitjale vastu Serbia klubi Topola Karađorđe.

Tagasi üles