PRESSISEKTOR Hyundai olukord mängib Tänaku kasuks ja Neuville'i kahjuks

Copy

Postimehe värske spordisaate «Pressisektor» teemad 17. oktoobril on Kristian Kullamäe viskekontserdid, Eesti võrkpalliklubide kaotused Cronimeti liigas, meeste jalgpallikoondise olukord (hea, halb või keskmine?) ja BC Kalev/Cramo kaks suurt probleemi, milles peitub õnneks ka üks ahvatlev võimalus. Saate põhiteemaks muidugi Kesk-Euroopa ralli ja võitlus WRC MM-tiitli nimel.

Esimeses «Pressisektoris» võtsid koha sisse spordiajakirjanikud Jarmo Jagomägi, Karl Juhkami ja Ott Järvela, et rääkida Eesti tippspordis toimuvast nii, nagu spordist rääkima peab – särtsakalt ja otsekoheselt.

Nädala staar | Kristian Kullamäe viskekontserdid esmalt Hispaania kõrgliigas Madridi Reali ja seejärel ka eurosarjas Kutaisi vastu (Eesti tagamängija tabas kõik kuus kolmepunktiviset!) olid võrratud. «Kullamäe on kaasaegne tagamängija  – mitte puhas mängujuht, aga mitte ka puhas viskaja, vaid vastase jaoks ebameeldiv kombinatsioon neist kahest,» märkis Jagomägi.

Nädala krahh | Eesti-Läti võrkpalliliiga on selle asutamisest peale kulgenud sini-must-valge domineerimisel, sest Eesti klubid on võitnud alates 2007. aastast kõik tiitlid. Möödunud nädalavahetusel pidasid Daugavpilsi ja Riia meeskonnad Eestis neli mängu ja võitsid neist kolm. «Põhiturniiri tähtsus on väike, sest sõelmängudele pääsevad ju kõik. Eesti klubid keskendusid praegu eurosarjale. Kui kevad kätte jõuab, on esikoht taas meie oma,» sõnas Juhkami.

Reibas rõõm | Eesti meeste jalgpallikoondis alistas 3:1 Aserbaidžaani ja kaotas 0:3 Rootsile. Kas klaas on pooltühi või pooltäis? Järvela taandas end arutelust, sest sõltumatute Šveitsi laborite testide põhjal on tal pea asemel jalgpall. Jagomägi ja Juhkami olid aga nõus, et klaas on praegu ikkagi pooltäis. «Eesti meeskond tegelikult mängis ju jalgpalli,» rõhutas Juhkami. «Varem oli nii, et kui reeglina väga kaitsev plaan A ei toiminud, siis plaan B-d polnud. Jürgen Henni puhul ma seda ei karda,» lisas Jagomägi.

Morn mure | Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo on alustanud eurosarja kahe võiduga ja kõik oleks justkui hästi, aga tegelikult ei ole, sest kalli raha eest meeskonna liidriks palgatud Arik Smith sai tõsiselt vigastada. Raha asendaja palkamiseks aga napib. «Kui selles nüüd midagi positiivset näha, siis Eesti mehed saavad nüüd veelgi rohkem võimalusi enda tõestamiseks,» lausus Jagomägi.

Põhiteema | Maailma võimsaimate ralliautode mootorid põrisevad sel nädalavahetusel MM-sarja eelviimasel osavõistlusel Kesk-Euroopas. Sõidetakse Tšehhi, Saksamaa ja Austria teedel ning võistlus algab olukorrast, kus Thierry Neuville edestab MM-sarja kokkuvõttes Ott Tänakut 29 punktiga. Seega kui Neuville kogub sel etapil kaks punkti rohkem kui Tänak, võidab belglane karjääri esimese MM-tiitli.

Aga see suur edu võib teatud tingimustel osutuda petlikuks, sest kui individuaalne MM-tiitel on Hyundail igal juhul käes – selgusetu on vaid, kas selle võidab Neuville või Tänak –, siis võistkondliku pärast käib Toyotaga kibe võitlus. Iseasi, palju Neuville'ile tegelikult Hyundai MM-tiitel korda läheb. «Oma pärandi jäädvustamiseks vajab Neuville ju individuaalset MM-tiitlit,» sõnas Järvela. «Ning mine tea, kauaks seda Hyundai rallitiimi üldse veel on,» lisas Jagomägi.

«Pressisektori» lõpetuseks vaatasid saatejuhid otsa eeloleva nädalavahetuse olulisematele sündmustele, mille sekka mahuvad nii ujumist kui ka lendamist nõudvad MK-etapid, velotuur Hiinas ning õhtu, kus jalgpallifännid peavad kasutama kahe ekraani süsteemi. 

Tagasi üles