Vigastus lõpetas Kirdiga poodiumit jaganud Saksa ässa karjääri

Copy
2018. aasta EMi odaviske esikolmik: Andreas Hoffmann (vasakult), Thomas Röhler ja Magnus Kirt.
2018. aasta EMi odaviske esikolmik: Andreas Hoffmann (vasakult), Thomas Röhler ja Magnus Kirt. Foto: Liis Treimann

2018. aasta kergejõustiku EMil odaviskes hõbeda võitnud ja koos Magnus Kirdiga poodiumil seisnud Andreas Hofmann andis teada, et on sunnitud karjäärile joone alla tõmbama. 

32-aastasele sakslasele sai saatuslikuks küünarnukitrauma, mis teda tegelikult terve karjääri kimbutas.

Nimelt käis ta esimest korda operatsioonil juba 2012. aastal, kuid suutis siis ikkagi kõige teravamasse tippu tõusta: tõestuseks 2018. aasta EM-hõbe ja samal aastal visatud isiklik rekord 92.06, mis on siiani ajaloo kümnes tulemus.

Olude sunnil pidi Hofmann 2021. aastal aga teist korda noa alla minema ning kuigi ka siis õnnestus tal võistlusrajale naasta, ei suutnud ta keha enam tippu naasmiseks vajaminevate koormustega harjuda.

«Tervis ennekõike,» sõnas ta väljaandele Badischen Neuesten Nachrichten. Fännidele tegi ta pika lahkumispostituse ka Instagramis.

«Pärast pikka mõtlemisaega ja plusse-miinuseid vaagides langetas keha selle otsuse minu eest. Sport pakkus mulle unustamatuid hetki, kuid paraku ka vigastusi ja operatsioone,» kirjutas ta ning lõpetas oma sõnavõtu Michael Jordanit tsiteerides – «Mul oli karjääri jooksul palju tagasilööke, kuid just tänu neile olen ma nii edukas.»

Tagasi üles