Maailmarekordi jooksnud kergejõustiklast kahtlustatakse dopingu kasutamises

Copy
Ruth Chepngetich
Ruth Chepngetich Foto: Tess Crowley / Chicago Tribune via ZUMA Press Wire / Scanpix

Keenia maratonijooksja Ruth Chepngetich püstitas nädalavahetusel Chicago maratonil maailmarekordi 2:09.56. Pärast sellist jooksu on pinnale kerkinud ka jutud naise väidetavast dopingukasutamisest, mis on sundinud Keenia kergejõustikuliitu Chepngetichi kaitsele.

Keenia kergejõustikuliidu arvates on Chepngetichi aadressil tehtud süüdistused täiesti ebaõiglased. «Sel aastal püstitati palju maailmarekordeid ja seetõttu on põhjendamatu seada tema saavutust kahtluse alla. Sellised alusetud süüdistused ei kahjusta mitte ainult tema, vaid kogu spordi jõupingutusi,» seisis liidu avalduses.

Tuuakse välja, et Chepngetichi on läbinud mitmeid dopingukontrolle, nii enne võistlust kui ka pärast. «Need on standardprotseduurid ja alles pärast kõigi tulemuste kontrollimist kinnitatakse tema maailmarekord ametlikult. Kuigi Ruthi saavutus on muljetavaldav, pole see pretsedenditu,» viidatakse sellele, et Chepngetichi rekord oli kaks minutit parem, kui mullu Berliini maratonil Tigst Assefa joostud maailmarekord 2:11.53.

«Kutsume meediat ja ülemaailmset kogukonda tungivalt üles andma Ruthile austust, mida ta väärib, ja kaitsma sportlasi ahistamise eest. Las ta tähistab seda raskelt teenitud võitu ja tunnustagem aastaid kestnud rasket tööd ja distsipliini, mis on toonud ta selle hetkeni,» lisati avalduses.

Tagasi üles