Miks varjas Karsten Warholm teda läbi terve hooaja seganud vigastust?

Copy
Karsten Warholm.
Karsten Warholm. Foto: Anna Szilagyi/EPA/Scanpix

Norra jooksutäht Karsten Warholm oli terve hooaja kimpus reielihasevigastusega, mille ta avalikustas alles aasta lõpus. Nüüd rääkis Pariisi olümpial 400 meetri tõkkejooksus võiduta jäänud 28-aastane Warholm, et hoidis vigastust vaka all, et tal oleks võimalus kulla eest võidelda.

Septembri alguses võttis Warholm 100 m sprindis mõõtu Rootsi teivashüppaja Armand Duplantisega ning jäi talle alla. Norralane sai endale tavapäratul jooksul vigastada, kuid tegelikult polnud parema jala reielihas juba enne täiesti terve.

Miks otsustas Warholm seda aga konkurentide ja avalikkuse eest varjata? «Mulle ei meeldi kedagi eksitada ja on selge, et sellises olukorras on raske olla. Läksin võitlema olümpiakullale, see oli ilmselgelt minu ambitsioon ja lootsin selle saavutada.

Ja kui on selline plaan, siis ei saa teistele kuttidele märku anda, et nad lähevad vastamisi kellegagi, kes on pooleldi vigastatud. Kui selline otsus on vastu võetud tuleb seda sajaprotsendiliselt teha. Nii ma arvasin. Kuid on selge, et on kiusatus vabandada, kui asjad ei lähe nii, nagu soovid. Ning ma tunnistan seda,» ütles ta intervjuus Norra ajalehele VG.

Warholm möönis, et paranemine vigastusest võtab veel aega, kuid ta loodab spetsiaaltreeningutega alustada nii vara kui võimalik. Järgmine suurem eesmärk on seotud 2025. aasta septembris Tokyos toimuva MMga.

Möödunud suvel tuli ta Roomas Euroopa meistriks, kuid Pariisi olümpial jäi alla oma peamisele rivaalile Rai Benjaminile ja pidi leppima hõbedaga.

Tagasi üles