Üks Hyundai sõitja võib järgmisel hooajal liituda tiimi juhtkonnaga

Copy
Dani Sordo
Dani Sordo Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskonna juhtkonnaga võib järgmisel aastal liituda praegu tiimis sõitjana töötav Dani Sordo, kirjutab DirtFish.

Täna alanud Kesk-Euroopa rallil on Hyundai sõitjal Thierry Neuville'il võimalik kindlustada sõitjate MM-tiitel. Samas arutati suletud uste taga aga veel üht teemat – kas Dani Sordol on potentsiaali liituda järgmisel aastal Lõuna-Korea meeskonna juhtkonnaga.

Ilmselt ei saa Sordost tiimipealikut, kuid DirtFishi andmeil asub ta tööle kõrgele ametikohale ja hakkab aru andma otse Hyundai Motorspordi presidendile Cyril Abiteboulile.

Prognoositakse, et Abiteboul loobub täiskohaga WRC-rallidel kohapeal käimisest ja pühendub rohkem Hyundai uuele projektile, et 2026. aastaks liituda ringraja kestvussõidusarjaga (WEC).

Sordo saabus Prahasse Kesk-Euroopa ralli starti Lõuna-Koreast, kus veetis aega Soulis Hyundai juhtkonnaga. «Ma ei ole õige inimene sellest rääkima. Ma arvan, et Cyrilile tuleb see küsimus esitada,» ei tahtnud Sordo DirtFishiga sel teemal pikalt rääkida.

Samas oli ta aga nõus natuke teemale valgust heitma. Sordo arvas, et kui Hyundail on Genesise brändi kaudu plaan liituda WEC-sarjaga, siis ei jõua Abiteboul kõiki projekte samal ajal teha. «Tal on nüüd rallikogemust, kuid ta on ringrajal sündinud, nii et ta armastab ringrada,» rääkis Sordo Abiteboulist, kes on varem töötanud F1 Renault meeskonnapealikuna.

Enda võimalikust rollist meeskonna juhtimise juures rääkides arutles Sordo, et tal pole küll varasemat töökogemust sellest vallast, kuid tal on aastatepikkune kogemus rallist. «Minu jaoks on rallidel osalemine ja rehvide valimine ja kõigega kursis olemine üsna lihtne, sest tegin seda palju-palju aastaid. Aga vaatame, mis tulevikus saab, ma ei tea,» ütles Sordo.

Sordo on olnud Hyundais alates 2014. aastast, mil nad taasliitusid WRCga. Viimastel aastatel on ta kaasa teinud valitud MM-etappidel. DirtFishi andmeil jääb Sordo viimaseks MM-ralliks järgmise aasta Portugali ralli, mitte Kanaari saarte ralli, nagu oli spekuleeritud.

Tagasi üles