VIDEO Neuville kaotas autolt detaili, mis võib kalliks maksma minna

Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarja liider Thierry Neuville alustas Kesk-Euroopa MM-etappi rajult. Neljapäeva pärastlõunal kavas olnud publikukatsel sõitis ta otsa ühele heinapallile ja lõhkus natuke oma Hyundai i20 Rally1-autot ja kaotas olulise elemendi aerodünaamikast. Tavapäraselt saab sellise vigastuse hoolduspausil kiirelt parandada, kuid kolmes riigis toimuval rallil saavad autod esimest korda korralikku hooldusesse alles reede õhtul.

Neuville näitas uljast sõitu 2,5 km pikkusel publikukatsel, mis kandis nime Velká Chuchle. Ühes mahapidurduses, kuhu olid paigutatud heinapallid, sõitis ta oma Hyundai parema esiotsaga takistusele otsa ning lõhkus esiratta juures aerodünaamikat.

Kui tavapäraselt saaks selle korda teha reede hommikul toimuvas hoolduses, siis Tšehhis, Austrias ja Saksamaal sõidetaval Kesk-Euroopa rallil tuleb kuni reedeni sõitjatel hakkama saada vaid väikese hooldusega.

Seal saab peaasjalikult rehve vahetada ja natuke seadistusi timmida. Suuri remonditöid autode kallal teha ei saa ning varuosadest võib kasutada vaid seda, mis sõitjatel endil autos kaasas. Säärast aerodünaamika detaili Neuville'i auto pakiruumis pole.

Vaatamata auto vigastustele suutis Neuville neljapäeva õhtul sõidetud teisel, 11,7 km pikkusel katsel näidata korralikku kiirust ja noppida katsevõidu. Kokkuvõttes on ta liider Sébastien Ogier (Toyota) järel teine, kaotust 0,9 sekundit. Ott Tänak (Hyundai) on viies, kaotust Ogier’ile on 2,1 sekundit.

«Pole olnud parim start. Lõhkumise ära päris tähtsa aerodünaamilise detaili auto paremast esiosast, sest sõitsime šikaanis heinapallile otsa. Aga see pole ka nüüd nii dramaatiline. Eks näeme, kuidas homne päev läheb,» rääkis Neuville pärast kahte katset ajakirjanikele.

Mis saab aga homsest päevast? Ilmaennustus lubab, et katsete piirkonnas võib tulla udu, mis peaks sõitmist raskendama. «Kui on udu, siis on ka kiirused päris palju väiksemad, võrreldes sellega, kuidas tavaliselt sõidame. Proovin anda endast parima. Tegime seadistuses muudatusi, et kompenseerida kaotatud aerodünaamikat. Sellel viimasel katsel see meie parandus ei töötanudki nii halvasti, kui aus olla,» lisas Neuville.

Reedel sõidetakse 110 km kiiruskatseid, hommikul on pooletunnine pisike hooldus ning ka pärastlõuna saavad nad autosid natuke timmida. Õhtul võetakse suund Saksamaale Karpfhami, kus toimub 45-minutiline põhjalik hooldus.

Märksõnad

Tagasi üles