VIDEO 27-punktilisest kaotusseisust välja roninud Žalgiris võttis ajaloolise võidu

Copy
Žalgirise mängijad pärast vägevat tagasitulekut.
Žalgirise mängijad pärast vägevat tagasitulekut. Foto: Scanpix / ZUMAPRESS.com

Neljapäeval võõrustas Milano Armani kodus korvpalli Euroliigas Kaunase Žalgirist, tasavägisest matšist väljus Leedu klubi võitjana.

Avaveerandi järel oli kodumeeskond seitsme punktiga peal ning järgmisel neljandikul suurendati veel eduseisu. Kolmanda veerandaja keskel olid leedukad 27-punktilises kaotusseisus. Siis tegid Žalgirise mehed, aga vägeva tagasituleku. Veel enne viimast neljandikku oldi 18-punktilises kaotusseisus. Neljandal veerandil tegid leedukad 37:16 spurdi ja võitsid lõpuks (85:82) Milanot kolme punktiga.

Mis teeb Žalgirise jõupingutuse veel märkimisväärseks on asjaolu, et nad tegid läbi ajaloo teise kõige suurema tagasituleku. Rekordi kordamisest jäid nad ühe punkti kaugusele. Seda tiitlit hoiab siiani Gdynia Arka, kes tegi võimsa tagasituleku 2012-2013 hooajal Siena Montepaschi vastu.

Žalgirise parim oli Dovydas Giedraitis, kes viskas 21 punkti. Sylvain Francisco panustas 17 silma ja kuue sööduga. Milano resultatiivseim oli 17 punkti ja 11 lauapalli võitnud Nikola Mirotic.

Teistes mängudes sai Madridi Real, keda kollitas möödunud nädalavahetusel Kristian Kullamäe ja Bilbao, 90:86 võidu tiitlikaitsja Ateena Panathinaikose üle. Müncheni Bayern alistas tasavägises mängus 109:107 Paris Basketballi, Belgradi Partizan sai 91:79 jagu Tel-Avivi Maccabist ning Istanbuli Fenerbahce 78:71 Berliini Albast.

Tagasi üles