Dopinguga patustanud maailmameister: ma olen halb kaotaja, aga mitte pettur

Copy
Paul Pogba
Paul Pogba Foto: Scanpix/AP

2018. aastal Prantsusmaa koondisega jalgpalli MMil kuldmedali võitnud Paul Pogbale määrati algul nelja-aastane mängukeeld, kuid oktoobris anti vutitähele armu. 

Pogbat testiti juhusliku kontrolli käigus eelmise aasta 20. augustil pärast tema koduklubi Torino Juventuse esimest mängu Itaalia liiga hooajal 2023/24. Prantslase organismist avastati liigne kogus keelatud hormooni testosteroon. Nelja-aastase karistuse määras Itaalia antidopinguagentuur tänavu veebruaris. Spordi arbitraažikohus (CAS) vähendas seda pooleteisele aastale. See on oluline, sest nii võib prantslane taas väljakule joosta juba järgmisel kevadel.

Vutiäss eitab siiani, et ta tahtlikult dopingut kasutas, ja avas Sky Sportsile antud intervjuus, kuidas ta end tunneb: «Ma olen halb kaotaja, aga ma ei ole pettur. Ma olen inimene, kes armastab jalgpalli ja ma ei petaks kunagi, mitte kunagi. Mulle meeldib ausalt võita.»

Pogba on 91 mängus oma kodumaad esindanud ning oli üks liidritest 2018. aastal, kui prantslased tulid maailmameistriks. Samuti aitas ta Juventusel võita neli Itaalia meistritiitlit.

«Ma tahan lihtsalt olla väljakul, ükskõik millisel. Kõigepealt Juventusega, tahan tiimikaaslastega treenida. Üksi on väga raske palle vastu seina taguda. Minu peamine eesmärk on jõuda tagasi, olla vormis ja teha väljakul seda, mis mulle meeldib,» märkis Pogba.

Tagasi üles