FBI ajab taga jõhkras tapatöös süüdistatavat olümpiasportlast

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Laszlo Balogh

2002. aastal kirjutati lumelaudur Ryan James Weddingist seepärast, et ta osales olümpial ja saavutas igati austusväärse 24. koha. Praegu aga seepärast, et kanadalane on FBI poolt tagaotsitav.

Väidetavalt Mehhikos resideeruv 43-aastane Wedding imbus pärast sportlastkarjääri lõppu sügavale allmaailma ning kuulus 16-liikmelisse grupeeringusse, keda seostatakse USAs nii narkokaubitsemise kui ka mõrvadega.

Kui 12 inimest antud grupeeringust on praeguseks võimude poolt kinni peetud siis neli, sh Wedding, on jätkuvalt jooksus. Nende kinni püüdmiseks on FBI sealjuures välja pannud ka pearaha: kinnipidamiseni viiva vihje eest ollakse valmis maksma 50 000 USA dollarit.

Grupeering toimetas Kolumbiast igal aastal USAsse ja Kanadasse ca 60 tonni kokaiini, seda peaasjalikult Mehhiko kaudu ja veoautosid kasutades. Kui üks säärane saadetis aga varastati, tapsid Wedding ja Co. mitu inimest.

Tapatöö muutis veelgi traagilisemaks tõsiasi, et selle käigus lasti maha ka mitut valel-ajal-vales-kohas viibinud inimest, kes polnud röövimisega kuidagi seotud.

Märksõnad

Tagasi üles