Heina tõrjed aitasid Valladolidil võita, Metsal sama hästi ei läinud

Copy
St. Pauli keskkaitsja Karol Mets (paremal) proovib takistada Dortmundi Borussia ründajat Serhou Guirassyt. Guinealane lõi 83. minutil Borussiale 2:1 võidu toonud värava, mis oli talle sel hooajal klubisärgis juba seitsmendaks tabamuseks.
St. Pauli keskkaitsja Karol Mets (paremal) proovib takistada Dortmundi Borussia ründajat Serhou Guirassyt. Guinealane lõi 83. minutil Borussiale 2:1 võidu toonud värava, mis oli talle sel hooajal klubisärgis juba seitsmendaks tabamuseks. Foto: Martin Meissner

Reede, 18. oktoober oli Eesti jalgpallisõbra jaoks keeruliste valikute õhtu, sest koondislased Karl Jakob Hein ja Karol Mets olid Euroopa tippliigades samaaegselt väljakul ja tuli otsustada, kumma mehe matši otsepildis jälgida. Heina kasuks otsustanud kogesid võidurõõmu, Metsa eelistanud aga nautida Euroopa vingeimat jalgpalliatmosfääri.

Karl Jakob Heina koduklubi Valladolidi Real kohtus Hispaania La Liga 10. vooru avanud kohtumises võõrsil Deportivo Alavesiga, kes toimetab korvpallurile Sander Raiestele kodulinnaks olevas Vitoria-Gasteizis. Kohtumine Mendizorrotza staadionil algas külaliste jaoks kehvasti, sest juba 6. minutil viis Toni Martinezi kauglöök Alavesi 1:0 juhtima.

Valladolid viigistas 17. minutil, kui Mamadou Sylla realiseeris penalti. Viigiseisul jätkati kuni 72. minutini, mil Valladolidil oli taas kasutada 11 meetri karistuslöök. Seekord asus palli taha Selim Amallah ja skooris ka tema. Valladolid suurendas eduseisu juba 76. minutil, kui palliröövile järgnenud kontrarünnaku lõpetas täpse löögiga Anuar.

Rohkete mänguseisakute tõttu lisati matšile koguni üheksa minutit, millest seitsmenda hakatuseks vähendas Alavesi kogenud ründaja Kike Garcia kaotusseisu, kui võttis karistusalas rinnaga omaks pika söödu ja lõi pöördelt kauni kaarega palli üle Heina ja võrku. Alaves teenis 90+9. minutil nurgalöögi, mille ajal vilistati Garciale viga. Protesteerimise eest sai ta esmalt ühe ja mõni sekund hiljem ka teise kollase kaardi. Seega lõpetas Alaves mängu vähemuses.

Kui esmaspäeva õhtul Rahvuste liiga mängus Rootsi vastu tegi Hein seitse tõrjet (ja kordas võrgust kolm palli), siis täna tal Hispaania kõrgliigas vähemalt tõrjete arvu mõttes sama tihe tööpäev ei olnud. Alaves sooritas kohtumise jooksul kümme pealelööki, millest raamidesse mahtusid neli. Kaks meisterlikku lööki läksid sisse, kaks langesid Heina saagiks.

Karl Jakob Hein pärast 3:2 võitu Deportivo Alavesi üle.
Karl Jakob Hein pärast 3:2 võitu Deportivo Alavesi üle. Foto: Ekraanitõmmis

Tegemist oli Valladolid teise võiduga kahe viigi ja kuue kaotuse kõrval. Heina koduklubi on nüüd kogunud kaheksa punkti, millega paiknetakse hetkel 18. kohal. Samas on 13. positsioonil paiknev Espanyol kõigest kahe punkti kaugusel. Kõik meeskonnad peale Valladolid ja Alavesi pole veel oma 10. vooru kohtumist pidanud.

Bundesliga 7. vooru avas kohtumine Westfalenstadionil, kus kevadel Meistrite liiga finaalis mänginud ja Madridi Realile alla jäänud Dortmundi Borussia võõrustas Karol Metsa koduklubi St. Paulit. Nagu ikka, oli Borussia staadion välja müüdud ehk mäng toimus enam kui 80 000 pealtvaataja ees, kes loovad atmosfääri, millele Euroopas vastast pole.

Hamburgi tugevaim jalgpalliklubi St. Pauli oli tänavu korra Meistrite liiga kvaliteediga meeskonda võõrsil hammustanud, kui tegi septembri lõpus 0:0 viigi RB Leipzigiga. Kaugel ei olnud ka teine sarnane õnnestumine, ent Borussia võttis lõpuks ikkagi 2:1 võidu, mis tähendas Metsa meeskonnale hooaja viiendat kaotust.

Võrk sahises esimest korda 30. minutil, kui Morgan Guilavogui läkitas palli Borussia võrku, aga VAR tuvastas suluseisu. Vaheajale läks St. Pauli kaotusseisus, sest 43. minutil oli täpne

Ramy Bensebaini. Borussia päralt oli selge mänguline ülekaal (pealelöögid 20:10, löögid raami 7:3, nurgalöögid 7:1), aga pingeid maandavat kaheväravalist eduseisu neil tänu St. Pauli tarmukale kaitsetööle saavutada ei õnnestunud.

78. minutil sündis hoopis viik, kui rootslase Eric Smiti pommlöök 25 meetrilt jäi Borussia väravavahile Gregor Kobelile püüdmatuks. Viik püsis tablool kõigest viis minutit, sest 83. minutil hüppas Serhou Guirassy väravaesises õhuvõitluses kõrgemale kui Mets ja koksas Borussia 2:1 ette. Selle seisuga mäng ka lõppes.

Seitsme mänguga neli punkti teeninud St. Pauli asub enne ülejäänud 7. vooru kohtumisi tabelis 18 meeskonna seas 16. kohal.

Nii Hein kui ka Mets on käimasoleval hooajal teinud kõik oma koduklubi liigakohtumised kaasa esimesest minutist viimaseni.

Tagasi üles