Ogier'ga juhtunu lõi Tänaku viimase katse eel rivist välja (1)

Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Romain Thuillier / Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Ott Tänak esines kogu nädalavahetuse jooksul stabiilselt ja kindlalt: tasuks Kesk-Euroopa ja karjääri 21. MM-ralli võit. Lisaks jättis ta endale võimaluse kuu aja pärast Jaapanis tiitli nimel võidelda.

Tänak võitis küll esimesest 14 kiiruskatsest vaid kolm, ent leidis end pühapäeva hommikul liidrikohalt. Väikese abikäe ulatas ka Sebastien Ogier, kes alustas päeva sõiduveaga.

Kindlalt oma asja ajades sillutas saarlane endale kenasti teed. Kui Ogier eelviimasel, 17. katsel teelt välja sõitis, oli selge, et võit kuulub Tänakule. Küsimus oli vaid selles, kui palju õnnestub veel tiimikaaslase Thierry Neuville'i vastu viimaseks etapiks vahet vähendada.

Vastus: natukene, aga võinuks ka rohkem. Eestlane sõidab koju 22, belglane 18 punktiga. Ehk viimaseks MM-etapiks sulas Neuville edu 29 pealt 25-le. Kuna maksimaalselt saab ühelt rallilt teenida 30 silma, on meie mehe võimalused vaid teoreetilised. Tõsi, nii palju sai selgeks, et võitlus jääb Hyundai siseasjaks.

Veel viimase katse eel võitles Tänak pühapäeva esikoha eest. Aga lõpuks võttis ta nii rahulikult, et pudenes teiselt realt neljandaks ning jäi punktikatsel nullile. Ehk teoorias läks kaotsi omajagu saaki, kuna näiteks ka Neuville sai punktikatselt kaks lisaks.

«Enne Sebiga juhtunu... Alati on sõbra vastu raske võidelda. Aga kui midagi sellist juhtub, siis on praegu raske erilisi emotsioone leida,» selgitas Tänak, miks ta punktikatsel alles kuuenda aja välja sõitis.

«Igatahes, kuna pärast seda olukord muutus, siis võistkondlikku MM-tiitlit silmas pidades olime eriti hoolikad. Tahtsime teha puhta katse, auto ja punktid koju tuua.»

Ralli ülevaate leiab siit. 

Tagasi üles