Jürgen Klopp sai rahamaiuse tõttu ränka kriitikat

Copy
Foto aastast 2006 kui Jürgen Klopp oli veel Mainzi peatreener.
Foto aastast 2006 kui Jürgen Klopp oli veel Mainzi peatreener. Foto: Alex Grimm/Reuters/Scanpix

Endine Liverpooli peatreener Jürgen Klopp sõlmis äsja mitme miljonilise lepingu energiajoogifirmaga Red Bull ja hakkab juhtima nende jalgpalliklubide võrgustikku. See aga ei meeldinud karvavõrdki Saksamaa meeskonna Mainzi fännidele, klubis, kus Klopp tegi karjääri mängijana ja sai esimese töökoha treenerina.

Mainzi poolehoidjad hoidsid laupäeval toimunud Saksamaa Bundesliga kohtumises Leipzigiga, mis on juhtumisi üks Red Bulli omandusse kuuluvatest meeskondadest, käes plakateid, millega pöördusid oma endise kangelase Klopi poole.

«Kas oled unustanud kõik, mis me sulle andsime?» küsis hiiglaslik bänner ühe värava taga. Sellega viidati tundelise Klopi südametunnistusele, kes lahkus Mainzist 2008. aastal, kui oli seal mängija ja treenerina veetnud 18 aastat.

«Kas sa oled hull?» küsis järgmine ​​bänner Klopilt. «Mulle meeldivad inimesed seni, kuni nad mulle pettumuse valmistavad,» kujutati kolmandal plakatil üht Klopi enda tsitaati.

Oktoobris teatas Red Bull, et Klopist saab alates jaanuarist nende globaalse jalgpalliprogrammi juht. Saksa meedia andmeil hakkab Klopp aastas teenima kaheksa kuni üksteist miljonit eurot aastas. Liverpoolis oli tema iga-aastane sissetulek ligi 20 miljonit eurot aastas.

57-aastane sakslane, kes on peatreenerina tegutsenud lisaks Mainzile ka Dortmundi Borussias ja Liverpoolis, hakkab nüüd ohjama selliseid klubisid, nagu Leipzig, Austria meeskonda RB Salzburg, New York Red Bullsi, Bragantino klubi Brasiilias ja Omiya Ardijat Jaapanis.

Sellega aga Red Bulli haare ei piirdu. Energiajoogigigandil on ka vähemusosalus Inglismaa esiliigaklubis Leeds United ning nad ihuvad hammast Prantsusmaa esiliigaklubile Pariis FC.

Tagasi üles