Liidrist ilma jäänud Viimsi valmistas Läti tippklubi vastu suurüllatuse, Coolbet avas võiduarve

Copy
Viimsi avas võiduarve.
Viimsi avas võiduarve. Foto: KK Viimsi / Facebook

Lõppeval nädalal ühest liidrist ilma jäänud Viimsi näitas Optibet Eesti-Läti ühisliigas rammu, kui alistas valitseva Läti hõbedameeskonna Riia Zelli 70:66. Esimese võidu sai kirja ka Keila Coolbet.

Kohtumist alustasid paremini külalised Lätist, kes juhtisid esimese veerandaja lõpuks 15 punktiga. Viimsi sai teisel veerandil jalad alla, kuid poolajapausiks juhtis ikkagi Zelli 42:36.

Teisel poolajal esines paremini Viimsi. Võõrustajad nõelusid vahe kinni, otsustava veerandaja eel juhtisid külalised vaid punktiga – 56:55. Viimsi pööras mängu enda kasuks viimase veerandi alguses, kui tegi 11:2 vahespurdi, läks kaheksa punktiga juhtima ning hoidis edu kuni lõpusireenini.

Viimsi parim oli Omar Pajic, kes sai kirja 19 silma, 15 lauapalli ja viis korvisöötu. Aleksander Oliver Hint lisas 17, Mark-Andreas Jaakson 16 ja Jörgen Rikberg 14 punkti. Zelli poolelt tõid Juris Vitols ja Akuel Kot 12 punkti.

Viimsi põhimängujuht Kaspar Kuusmaa kukkus teise veerandi avaminutil peaga kõvasti vastu põrandat ja rohkem ei mänginud.

Viimsi, kes jäi mõni päev enne mängu ilma põhitagamehest Stefan Vaaksist, sai kahe kaotuse kõrvale esimese võidu. Vaaks liitus Kalev/Cramoga ning tegi uue koduklubi eest debüüdi laupäeval, kui viskas Ogre vastu kaheksa ja poole minutiga kolm punkti.

Keila Coolbet alistas koduväljakul Läti Ülikooli 83:75. Lõunanaabrid võitsid avapoolaja kahe punktiga, aga Coolbet läks kolmandal veerandajal oma teed ning juhtis kogu viimase veerandaja.

Coolbeti parim oli 22 punkti, viie lauapalli ja nelja korvisööduga Kristen Kasemets. Kalev/Cramost Keilasse kolinud Artjom Kovaljov säras kaksikduubliga (14 silma ja 11 lauapalli), kuid tema visketabavus oli kehv: ta tabas väljakult 14 viskest neli. Saimon Sutt lisas 13, Ralf Küttis 11 ja Tautvydas Kupstas 10 punkti. Läti ülikoolil viskas nii Rihards Aleksandrovs kui ka Rudolfs Svitins 18 punkti.

Tagasi üles