Tuline vaidlus Inglismaal: kas Man City hiline võiduvärav oli ikka õiglane?

Copy
Manchester City keskkaitsja John Stones lööb võiduvärava, samal ajal on Bernardo Silva suluseisus ning väravavahi ees. Kuidas saab värav lugeda?
Manchester City keskkaitsja John Stones lööb võiduvärava, samal ajal on Bernardo Silva suluseisus ning väravavahi ees. Kuidas saab värav lugeda? Foto: Scanpix / ADRIAN DENNIS / AFP

Viimaste aastate Inglismaa jalgpalli kõrgliiga valitseja Manchester City alistas võõrsil 90+5. minuti väravast Wolverhampton Wanderersi 2:1. Esialgu tabamus ei lugenud, kuid pärast ülevaatust luges. Miks?

Kohtumise viimased sekundid, Phil Foden sammub palliga nurgalipu juurde. Ta annab sissekeriva tsenderduse, mille John Stones lööb peaga väravasse. City mängijad tähistavad hooaja kuuendat liigavõitu, kuid siis tõstab abikohtunik lipu – löögi hetkel väravavahi ees seisnud Bernardo Silva oli suluseisus.

Värav ei loe... vähemalt seni, kuni videokohtunik (VAR) kutsub vilemehe Chris Kavanagh' ekraani juurde. Ta vaatab pisut ning näitab siis, et värav ikkagi loeb – Silva oli küll suluseisu positsioonil, ent ta ei seganud väravavaht Jose Sad. Vähemalt nii väidab Premier League'i ametlik kanal X-is. 

Tagasi üles