VIDEO Rivaalile määratud vastuoluline karistus aitas Verstappeni tiitlile lähemale

Copy
Lando Norris (paremal) ja Max Verstappen.
Lando Norris (paremal) ja Max Verstappen. Foto: Panoramic/SIPA/Scanpix

Vormel 1 sarja hooaja 19., USA GP põhisõidu võitis Charles Leclerc (Ferrari). Rohkem kõneainet pakkus aga MM-tiitli eest heitlevate Max Verstappeni (Red Bull) ja Lando Norrise (McLaren) vahel juhtunu.

Võidumees kontrollis võistlust algusest peale. Leclerc startis küll neljandalt kohalt, aga ta kasutas ära esikolmiku eksimused, tõusis liidriks ning enam kohta käest ei andnudki.

Ferrarile kindlustas kaksikvõidu Carlos Sainz Jr., kaotades tiimikaaslasele veidi alla kümne sekundi. Kolmas oli MM-sarja üldliider Verstappen, neljas jälitaja Norris. Kuigi finišijoon ületati vastupidises järjekorras. Mis juhtus?

Neli ringi enne lõppu kihutas Norris rivaalist mööda, aga kohtunikud otsustasid hiljem, et sooritus polnud päris korrektne. Viiesekundiline karistus kukutas briti napilt Verstappeni seljataha.

Viis etappi enne hooaja lõppu – kavas ka kaks sprinti – on Verstappenil koos 354, Norrisel 297 ja Leclercil 275 punkti. Tiimide arvestuses püsib tipus McLaren (544), järgnevad Red Bull (504) ja Ferrari (496).

Järgmine etapp peetakse juba selle nädala lõpus Mehhikos.

Tagasi üles