Norra suusatäht langetas üllatava otsuse

Copy
Pål Golberg.
Pål Golberg. Foto: Scanpix / Ulf Palm / AFP

Neljakordne murdmaasuusatamise maailmameister ja viimaste aastate üks parimaid sprintereid Pål Golberg teatas, et kavatseb tuleval MK-hooajal sprintides mitte startida. 

2023. aastal põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel 50 kilomeetri ühisstardis, teatesõidus ja sprinditeates kuldmedali võitnud ning sprindis Johannes Høsflot Klæbo järel hõbedaga leppinud Golberg soovib sel hooajal väiksemat võistluskoormust, et teha rohkem trenni ja olla valmis veebruari lõpus algavaks koduseks MM-iks.

2025. aasta põhja suusaalade maailmameistrivõistlusted toimuvad Norras Trondheimis 26. veebruarist kuni 9. märtsini.

34-aastase norraka sõnul peaks juhtuma midagi erilist, et ta stardiks MK-hooaja jooksul sprindisõitudes. «Tõenäoliselt osalen traditsioonilises sprindis Beitostølenis, mis on enne MK-hooaega. Eelmisel hooajal ei olnud kiire võistlustempo minu jaoks hea. Sel hooajal keskendun peamiselt 10 kilomeetri klassikale ja suusavahetusega sõidule,» vahendab Golbergi sõnu Ilta-Sanomat.

MK-kalendris on kavas 11 sprindivõistlust, seega Golbergi graafik oleks selle võrra hõredam. Ta ei kavatse osaleda ka Tour de Skil. «Kui osalen, siis sellepärast, et ma ei ole avavõistlustel olnud piisavalt kiire,» selgitas ta.

Murdmaasuusatamise MK-sari algab 27. oktoobril Austrias Söldenis.

Tagasi üles