Mongoolia profitiim kolis Eestisse ja palkas siinsed väledamad ratturid

Copy
Taihu Lake'i avaetapi võitis Martin Laas.
Taihu Lake'i avaetapi võitis Martin Laas. Foto: Ferei Quick Panda Podium

Tänavu Mongoolia lipu all sõitev meeskond Ferei Quick Panda Podium registreeritakse 2025. aastal Eestis, vahendas tiim pressiteates.

Võistkond hakkab sõitma sinimustvalge lipu all ning selle tuumik koosneb Eesti ratturitest, kelle ümber kogu süsteem üles ehitatakse: Martin Laas, Mihkel Räim, Gleb Karpenko ja Oskar Nisu.

Loodava meeskonna hiinlasest juht Chen Xiaoyang tõdes, et eestlased tegid sel aastal suurepärase hooaja, mille vältel saavutati 11 UCI kategooria profivõitu. «Nii head hooaega ei suutnud isegi mina ette kujutada. Eestlaste panus meeskonda on niivõrd suur, et otsustasin koostööd teha Eesti Jalgratturite Liiduga ning meeskonna hoopis Eestis registreerida.

Kui sel hooajal olime sunnitud teatud võidusõitudel välja panema rohkem Mongoolia rattureid, siis edaspidi selliseid piiranguid pole ja saame kõik kaardid mängida eestlaste peale,» lisas tiimi esindaja.

Uue tiimi esisprinter Laas sõnas, et peale mitut kehvemat hooaega tegi ta tänavu comeback'i ning on taastanud oma enesekindluse.

Narva-Jõesuust pärit Karpenko: «Enamjaolt pean tegema musta tööd, kuid olen siiski väga rahul, sest tean oma rolli hästi ja seda hinnatakse meeskonnas kõrgelt. Samuti saan väiksematel sõitudel ka oma võimaluse.»

Sel aastal oma esimese profivõidu teeninud Nisu märkis, et just selle pundiga õnnestub tal tulevikus mõni profivõit juurde hankida.

Projekti üks algataja Räim rõhutas, et peale pikki aastaid välismaa tiimides sõitmist on lõpuks võimalus kodumaa lipu all tulemusi teha, mis tõmbab Eestile heade tulemuste korral kindlasti suurt tähelepanu. «On privileeg sõita võidu koos oma väga heade sõpradega, kellega ei pea sõidu ajal liialt kommunikeeruma, saame enamikel juhtudel teineteisest aru juba silma vaadates ja olukorda hinnates,» lisas saarlane.

Praeguse tiimiga teevad Räim, Laas ja Karpenko viimased võidusõidud veel novembri alguses Hiinas.

Tagasi üles