Jalgpalli superstaar proovib kätt profitennises

Copy
Diego Forlan (vasakul).
Diego Forlan (vasakul). Foto: SERGIO MORAES/REUTERS/Scanpix

Endine Manchester Unitedi ja Madridi Atletico jalgpalliklubi ründaja Diego Forlan teeb novembris debüüdi tennise profiturniiril, kui osaleb kodumaal Uruguays toimuval ATP turniiril.

2019. aastal jalgpallurikarjäärist loobunud 45-aastane Forlan osaleb Montevideos Uruguay Openil paarismängus, tema partneriks on argentiinlane Federico Coriaga.

Tennisemäng ei ole Forlani jaoks uus hobi. Teismelisena peeti teda isegi paljutõotavaks tennisistiks, kuid ta otsustas jalgpalli kasuks. Nüüd, pärast jalgpalliga lõpparve tegemist, on ta aga osalenud ITF Masters turniiridel, viimati 45-aastaste ja vanemate kategoorias.

Kuid Montevideo Openiga ei tee Forlan enam nalja, sest tegemist on tunnustatud ATP turniiriga ja see kuulub tugevuselt Challenger turniiride sekka ning Forlan pääses tabelisse tänu vabapääsmele.

Tema paarismängupartner Coria on üksikmängu maailma edetabelis 101. kohal, mullu veebruaris oli ta aga koguni 49. real. Paarismängu edetabelis on Coria 407. kohal, parim tulemus on 238. positsioon.

Jalgpallurina algas Forlani suur karjääri Inglismaa klubi Unitedi ridades 2002. aastal, ta esindas meeskond kokku 98 korda. 2004. aastal liitus ta Hispaania klubiga Villarreal ja 2007. aastal tippmeeskonna Madridi Atleticoga.

Atleticoga võitis Forlan kahel korral Euroopa kõige resultatiivseimale mängijale mõeldud Kuldse saapa. Uruguay koondisega tuli ta 2010. aasta MM-finaalturniiril kolmandaks ning siis võitis ta ka tiitlivõistluse kuldse palli. Aasta hiljem tuli ta Uruguayga Lõuna-Ameerika meistriks.

Tagasi üles