Ajalooline otseülekanne: jälgi tervet jalgpallimatši läbi Lionel Messi silmade

Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: Carmen Mandato/Getty Images/AFP/Scanpix

Lionel Messi teeb ajalugu, kui temast saab esimene tippmängija, kellele paigaldatakse mängu ajaks rinnakaamera, mille otsepilt striimitakse TikToki ning seda saavad üle maailma tasuta jälgida kõik soovijad.

Ajalooline otseülekanne toimub reedel, kui Messi koduklubi Miami Inter alustab mängudega MLSi finaalturniiril. Inter võitis MLSi idakonverentsi ning pääses otse konverentsi veerandfinaali. Nende reedene vastane selgub Montreali ja Atlanta Unitedi vastasseisust.

Nn Messi Cam on aga täiesti uudne lähenemine tippjalgpallile. Otseülekanne algab viis minutit enne kohtumise algust ning korraldajad lubavad, et läbi Messi silmade näeb kõike väljakule toimuvat ja Argentina superstaari iga liigutust.

See on esimene kord, kui kõrgetasemelisest jalgpallimängust tehakse otseülekanne ühe kaameraga, mis asub mängija küljes. Samas pole see esimene kord MLSi ajaloos, kui Messile pööratakse otsepildis erilist tähelepanu. 2023. aastal meelitati Messit jälgima eriülekandega, kus tribüünile paigaldatud kaamera näitas väljakul vaid Messit.

Kauane Barcelona mängija ja Argentina koondislane Messi liitus USA klubiga Miami Inter 2023. aasta juunis Prantsusmaa meeskonnast Pariisi Saint-Germain. Vähem kui pooleteise aasta jooksul on Miami võitnud liigakarika ning sihib nüüd ajaloolist meistritiitlit. MLSi finaal toimub 7. detsembril.

Märksõnad

Tagasi üles