MEISTRITE LIIGA Real keeras 0:2 kaotusseisu suureks võiduks, Juventus jäi trilleris kaotajaks

Copy
Madridi Reali avavärava lõi Antonio Rüdiger (vasakul).
Madridi Reali avavärava lõi Antonio Rüdiger (vasakul). Foto: Kiko Huesca/Epa/Scanpix

Jalgpalli Meistrite liiga järjekordse mängudeõhtu üllatuse sepistas 0:2 kaotusseisust välja tulnud Madridi Real. Kolme võiduga juhib punktitabelit Aston Villa.

Madridi Real – Dortmundi Borussia 5:2

(60. Antonio Rüdiger, 62., 86., 90+3. Vinicius Junior, 83. Lucas – 30. Donyell Malen, 34. Jamie Gittens)

Madridi Real oli lähedal teisele järjestikusele kaotusele Meistrite liigas, kui Santiago Bernabeul jäädi tugeva Borussia vastu 0:2 kaotusseisu. Sellest tuldi aga mehiselt välja teisel poolajal, kui kahe minuti jooksul löödud väravatega jõuti viigini. Viimase kümne minutiga vajutati aga gaasipedaal veel kord põhja, kuid löödi veel kolm väravat ja nii sepistatigi õhtu kõige väravaterohkem mäng.

Aston Villa – Bologna 2:0

(55. John McGinn, 64. Jhon Duran)

Sel hooajal Meistrite liigas debüteerinud Aston Villa suutis koduplatsil võtta juba kolmanda võidu järjest ning kerkis punktitabeli tippu. Kuigi Villa oli favoriit, siis avapoolajal jäädi väravavõimaluste loomisega jänni. Kuid teise poolaja alguses saaid hoog korralikult käima ja vähem kui 20 minutiga oligi mäng tehtud.

Tegemist on esimese Meistrite liiga debütandiga pärast 2016. aasta Leicesteri, kes pole endale lubanud esimeses kolmes mängus lüüa ühtegi väravat.

Juventus – Stuttgart 0:1

(90+2. El Bilal Toure)

Pärast võite Leipzigi ja PSV vastu sai Juventus oma esimese kaotuse. Kaasahaaravas mängus oli esimene poolaeg võrdlemisi sündmustevaene. Teise poolaja alguses suutis Stuttgart palli Juventuse väravasse saada, kuid VARi hinnangul mängis Deniz Undav palli trahvikastis käega ja skoor oli ikka 0:0.

Pöördeline hetk toimus mängu lõpus, kuid Juventuse kapten Danilo sai mõne minuti jooksul kaks kollast kaarti ning Itaalia tiim jäi vähemusse. Kuigi Stuttgatile määrati penalti, siis selle lõi Enzo Millot mööda. Üleminutitel suutis Saksamaa klubi aga ikkagi värava lüüa ning sai eurohooaja esimese võidu.

AC Milan – Club Brugge 3:1

(34. Christian Pulisic, 61., 71. Tijani Reijnders – 51. Kyriani Sabbe)

Tänavust Meistrite liigat kahe kaotusega alustanud Itaalia suurklubi AC Milan avas võiduarve, kui alistas vähemusse jäänud Belgia meisterklubi Brugge. Nende lootused eurohooaja teisest võidust pühiti päris kiiresti prügikast.

Napilt pooltund oli möödunud, kui Brugge jäi kaotusseisu, kuus minutit hiljem sai Raphael Onyedika jõhkra vea eest punase kaardi. Kuigi teisel poolajal suutsid nad seisu viigistada, siis Tijani Reijndersi kaks väravat kümne minutiga kustutasid viivuks särama loonud lootuskiire.

Pariisi Saint-Germain – Eindhoveni PSV 1:1

(55. Achraf Hakimi – 34. Noa Lang)

Pariisi tippklubi PSG mängis Hollandi klubiga Eindhoveni PSV viiki ning kuigi külaliste jaoks oli tegemist väärt punktiga, siis Meistrite liigas jätkus nende halb statistika: viimasest 19 võõrsil kohtumisest on nad suutnud võita vaid ühe.

Tähelepanuväärne on, et pikalt viigiseisus olnud mängu lõppfaasis jagas kohtunik Glenn Nyberg üleminutitel PSV mängijatele neli kollast kaarti. Peamiseks põhjuseks oli mänguaja viitmine, kuid Hollandi klubi mängijad said kätte väärt viigipunkti. PSG on nüüd kolme mänguga saanud tunda võidujoovastust, kaotusvalu ja viigiseisu.

Monaco – Belgradi Crvena zvezda 5:1

(20., 70. Takumi Minamino, 45+4. Breel Embolo, 54. Wilfried Singo, 90+6. Maghnes Akliouche – 27. Cherif Ndiaye)

Teisipäeva üheks väravaterohkemaks vastasseisuks oli Monacos Stade Louis II areenil toimunud mäng, kus Serbia suurklubi sai nahutada kohaliku tipptiimi käest. Prantsusmaa liigasse kuuluv Monaco avas väravaarve, kuid Belgradil oli selleks vasturohi olemas. Otsustavad hetked rullusid lahti esimese poolaja lõpus ja teise alguses.

Koduklubi poolt vaadatuna võinuks nad 56. minutiks juhtida juba 4:1, kuid üks Embolo väravatest ei lugenud, sest ta mängis trahvikastis palli käega. Crvena zvezda on üks kolmest klubist, mis on kolme vooru järel jätkuvalt punktita.

Londoni Arsenal – Donetski Šahtar 1:0

(29. Dmitro Riznõk (ov))

Inglismaa tippklubi pääses visa Ukraina meeskonna vastu koduväljakul üle noatera. Mängu ainus värav sündis pooltunni möödudes, kui Arsenali mängija Gabriel Martinelli madal löök maandus postist, kuid suundus väravavõrku pärast Donetski väravavahi Riznõki ebaõnnestunud puudet.

Teisel poolajal oli Šahtaril mitmeid võimalusi, et skoor viigistada, kuid neid ei saatnud õnn. 77. minutil oli Arsenalil võimalus eduseisu suurendada, kui Donetski mängija Valeri Bondar mängis kastis käega palli. 11 meetri karistuslööki ei suutnud realiseerida Leonardo Trossard.

Girona – Bratsilava Slovan 2:0

(42. Miguel Gutierrez, 73. Juanpe)

Autsaiderite vastasseisus suutis hooaja esimese ja üldse eurosarja esimese võidu saada Itaalia klubi Girona. Kuigi Slovani klubi oli mängu alguses ehk natuke intensiivsem pool, siis esimese poolaja lõpus suutis koduklubi ikkagi juhtohjad haarata. Teisel poolajal kinnistati oma eduseisu veelgi ning 88. Minutil oli neil võimalik lüüa 3:0 värav penaltist, kuid Bratislava väravavaht Christian Stuani tõrjus pealelöögi.

Grazi Sturm – Lissaboni Sporting 0:2

(23. Nuno Santos, 53. Viktor Gyokeres)

Portugali suurklubi Sporting ei andnud austerlastest võõrustajatele mingit võimalust ning teenis Meistrite liiga hooaja teise võidu ning kerkis punktitabelis kolmandaks. Teise värava autor oli Sportingu rootslasest ründaja Viktor Gyokeres, kelle kaks väravat Rahvuste liigas Eesti koondise vastu on meie fännidel veel valusalt meeles.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles