Karm konkurents: kodusele EMile pääsevad vähesed Eesti tippuisutajad

Copy
Niina Petrõkina septembris peetud võistlusel Lombardia Trophy.
Niina Petrõkina septembris peetud võistlusel Lombardia Trophy. Foto: Valerio Origo / Valerio Origo / IPA via ZUMA Press / Scanpix

Iluuisutamise hooaeg on tasapisi läinud käima, kõik Eesti tipud on osalenud vähemalt ühel võistlusel. Tegemist on väga tähtsa hooajaga, sest esiteks peetakse EM taas Tallinnas ning teiseks mängitakse välja suurem osa 2026. aastal toimuva Milano Cortina taliolümpiamängude piletitest.

Meie huvilistele tuuakse EM poolteise kümnendi jooksul juba kolmandat korda koju kätte. Esimest korda selgitati Vana Maailma parimad 2010. aasta Rocca al Mare suurhallis, seejärel 2022. aastal juba Tondirabas. Ning sinna koguneb uisurahvas ka sel talvel, täpsemalt 28. jaanuarist 2. veebruarini.

Paraku on iluuisutamine ala, kus tiitlivõistluse korraldamine ei anna automaatselt ühtegi lisakohta. Eesti kvoot sõltub eelmise hooaja tulemustest. Läinud talvel Kaunases peetud EMil võitis Aleksandr Selevko meeste üksiksõidus mäletatavasti hõbemedali, tema venna Mihhaili lühikava aga ebaõnnestus ning ta ei pääsenud vabakavale. See tähendab Eestile eeloleval EMil kaht meeste kohta.

Tagasi üles