VIDEO Isa ja poeg James tegid NBA ajalugu

Copy
Los Angeles Lakersi mängijad Bronny James (nr 9) ja tema isa LeBron James.
Los Angeles Lakersi mängijad Bronny James (nr 9) ja tema isa LeBron James. Foto: Jason Parkhurst / Imagn Images / Scanpix

Läinud ööl tegi korvpalliliiga NBA algust põhihooajaga ja kohe esimeses kohtumises sai näha ka ajaloolist hetke. Nimelt viibisid Los Angeles Lakersi eest korraga platsil isa ja poeg LeBron ja Bronny James. Tegemist oli esimese korraga, kui NBA põhihooajal olid korraga platsil isa ja poeg.

Ajalooline hetk saabus Los Angeles Lakersi 110:103 võidumängus Minnesota Timberwolvesi üle. Jameside duo jagas korraks väljakut mängu teisel veerandajal. Kui LeBron ja Bronny valmistusid mängu tulema, võis kuulda, kuidas James seenior julgustas oma poega: «Kas oled valmis? Sa näed intensiivsust, eks? Mängi lihtsalt vabalt.»

Kodupublik rõkkas rõõmust, kui LeBron ja Bronny valmistusid mängu astuma. Lakers oli selleks hetkeks saavutanud juba 16-punktilise edumaa. Nii pälvis perekond James väljakul ohtralt tähelepanu.

«See hetk – koos mängu tulla – on midagi, mida ma ei unusta kunagi, olenemata sellest, kui vanaks ma saan, kuidas mu mälu võib vanemaks saades tuhmuda või mis iganes. Ma ei unusta seda hetke kunagi,» sõnas detsembris 40-aastaseks saav LeBron James.

Bronny Jamesi ametlik NBA-debüüt jäi üürikeseks. Mänguaega teenis ta vaid 2 minutit ja 41 sekundit, ta tegi kaks pealeviset, mis ebaõnnestusid. «Püüan mitte keskenduda kõigele, mis minu ümber toimub. Püüdsin keskenduda sellele, mis väljakul oli, kuid ma tundsin publiku energiat täielikult,» ütles sel kuul 20-aastaseks saanud Bronny James.

Tagasi üles