Kumbki võrkpallifinalist ei soovi soosikukoormat

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühisliiga finaalis tasavägise etenduse pakkunud Selver ja Pere Leib alustavad ka koduliiga kullaheitlust võrdsetena.
Ühisliiga finaalis tasavägise etenduse pakkunud Selver ja Pere Leib alustavad ka koduliiga kullaheitlust võrdsetena. Foto: Andres Haabu

Täna algavas võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseerias lähevad vastamisi Tallina Selver ja Tartu Pere Leib. Finaali eel on mõlemat meeskonda kimbutanud suuremad ja väiksemad probleemid.


«Meie ettevalmistust on seganud kõhuviirus. Eelmisel nädalal olid Tammemaa, Baburovs ja Õuekallas sunnitud treeninguid vahele jätma,» selgitas tallinlaste peatreener Avo Keel. Suurim mure on aga sidemängija Martti Keel, kes veel eile oli kõrge palavikuga kodus. «Mees on endiselt pikali ja suure tõenäosusega neljapäeval ei mängi,» rääkis palavikuga kimpus oleva võrkpalluri peatreenerist isa.

Tartu poolelt on vigastustega väljas Taavi Nõmmistu ja Kevin Soo. Nõmmistul on randmes väike mõra ning Soo väänas eelmisel nädalal hüppeliigest. Peatreener Rainer Vassiljevi sõnul mehed seeria kahes esimeses mängus kindlasti kaasa ei tee. «Ettevalmistus ei ole läinud plaanipäraselt. Ka Martin Ruuli on seganud pikaajaline vigastus,» rääkis Vassiljev.

Keegi ei taha olla favoriit

Favoriidikoormat Keel oma meeskonna õlgadele võtta ei taha. See, et Selver on tiitlikaitsja, ei mängi peatreeneri sõnul mingit rolli: «Tiitlikaitsja on eelmise hooaja näitaja.» Selveri peatreeneri sõnul muutuvad klubid iga hooaja järel ning sellel aastal ei mängi enam eelmise hooaja meeskonnad. «Tartu on väga tugev. Eelmise omavahelise mängu ju kaotasime neile,» viitab Keel allajäämisele Eesti-Läti ühisliiga finaalis.

Ka Vassiljev ei taha oma meeskonda mingitki moodi soosikuks pidada. «Loomulikult lähme mängima ja võitma, aga favoriidid me ei ole,» rääkis Tartu peatreener. Palju oleneb Vassiljevi sõnul sellest, kes meeskondades mängukõlblikud on. «Kui Selver tuleb ilma põhisidemängija Keeleta, siis võib kõike juhtuda,» ütles ta. Tartlaste juhendaja on siiski enam kui kindel, et Martti Keel homme platsile jookseb.

Finaali võidab kindlasti parim meeskond, sest kolme võiduni peetavas seerias on juhuslikkust väga vähe. «Võidetakse või kaotatakse tänu oskustele ning kui oskustest piisab, siis me ka võidame,» kommenteeris Keel. Tema hinnangul võivad küll haigused, vigastused ja muud faktorid finaalseeriale väikese märgi jätta, kuid kindlasti tuleb Eesti meistriks selle hooaja parim meeskond.

Võtmemängijateks peab Keel Tartu poolelt Martti Juhkamit ning oma meeskonnast tõstis ta esile Argo Meresaart ja Hindrek Pulka. Juhkam on Eesti meistrivõistlustel resultatiivsuselt teine mängija 126 punktiga.

Tartu meeskond loodab samuti Juhkami korralikule panusele ning vastaste poolelt kardetakse Meresaart. «Kui Meresaar oma töö hästi ära teeb, siis on meil väga raske võita. Ta on tallinlaste tugi­tala,» märkis Vassiljev. «Meie poolelt oleneb palju ka lätlaste Artis Caicsi ja Lauris Iecelnieksi panusest.»

Keel tahab seeria kiiret lõppu

«Temporündajate kasutamine on finaalis väga olulisel kohal,» arutles Tallinna meeskonna peatreener. «Tuleb valida, kas panna rõhk blokile või keskenduda ründele. Mõlemat saavutada on väga raske.» lisas ta.

Keel soovib finaali võimalikult väheste mängudega lõpuni viia ja publikule põnevat seeriat pakkuda pole kindlasti eesmärgiks. «Finaalis ei ole publikule mänguilu pakkuda oluline. Kõige tähtsam on kindlustada oma meeskonnale Eesti meistri tiitel,» loodab Keel pikast seeriast hoiduda.

Finaalide ajakava

19.04 kell 19.45 Kalevi spordihall

22.04 kell 16.00 TÜ spordihoone

26.04 kell 19.45 Audentese spordihall

28.04 kell 16.00 A. Le Coqi spordihoone*

29.04 kell 16.00 Audentese spordihall*

*vajadusel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles