Kas Raplal jagub Tartu vastu jõudu?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Ma olen alles nii noor treener, et ei oska midagi karta,» rääkis Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe päev enne koduse meistriliiga poolfinaalseeria algust. Vaevalt leidub korvpallisõprade hulgas inimest, kes ei peaks Tartu meeskonda Rapla Piimameister Otto ees suursoosikuks.


Rapla loots Indrek Ruut kinnitas, et kahes esimeses matšis minnakse kindlasti maksimaalselt võitlema. Kui see tulemust ei anna ja kolmanda mängu eel on seis 0:2, tasuks edasised plaanid üle vaadata. «Sellises seisus võib juba mõelda, kas oleks kasulikum keskenduda jõukohasemale pronksiseeriale,» tunnistas ta. «Kuid vähemalt esialgu püüame poolfinaalis vett segada nii palju kui võimalik.»

Meeskonnad tulevad poolfinaali erinevas seisus. Tartu pidas viimase ametliku mängu 4. aprillil. Vahepeal on tõsiselt treenitud ja treeningmängus alistatud Peterburi Spartaki järelkasv.

«See oli supermäng, saime just seda, mida soovisime. Nägin, et vaimu poolest oleme selle hooaja parimas seisus,» kinnitas Kullamäe ja lisas, et Venemaa klubi tase polnud kindlasti märgatavalt nõrgem Eesti meistriliiga keskmike omast.

Rapla meeskonnaga petud heitlustest rääkides meenutas Kullamäe, et tänavu on kohtutud neli korda ja kõik need on lõppenud võiduga – tõsi, ühes mängus oli edu ülinapp. «Toona olime terve meeskonnaga madalseisus,» tunnistas treener tagantjärele. «Tegelikult peaks meie meeskonnal olema jõudu rohkem, Rapla on ikkagi viie-kuue mehe meeskond.»

Veerandfinaalis TTÜ alistanud Rapla seis pole kiita. Nende 18-aastane mängujuht Rait-Riivo Laane vigastas viimases veerandfinaalis selga ja on üsna tõenäoline, et päris täie jõuga ei saa ta täna meeskonda aidata. Samas märkis Ruut, et tundes noormehe iseloomu, annab ta kindlasti endast kõik, mis võimalik. Ruudul oli tagataskus veel üks positiivne mõte.

«Talvel võitsime Balti liigas kodus kahte Läti klubi haigestunud Laaneta,» meenutas ta. «See näitab, et asendamatuid mängijaid pole.»

Laane rolli Rapla meeskonnas on siiski raske alahinnata. Tagaliin, kuhu peale tema kuuluvad veel Sven Kaldre ja Janar Soo, moodustavad klubi peamise löögirusika. Väärilist vahetust neile aga pole.
«Tean, et ka Kullamäe peab meie tagaliini ohtlikuks, ent samas on ka Tartu tugevaimaks lüliks just tagamängijad. Võib karta, et nende kogenud mehed püüavad meie noori tagamehi kägistada,» mõtiskles Ruut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles