Hukkunud Colin McRae lennuluba oli aegunud

Margus Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colin McRae.
Colin McRae. Foto: Reuters / Scanpix

2007. aasta 15. septembril lennuõnnetuses hukkunud rallisõitja Colin McRae luba lennata seda tüüpi kopteriga, millega ta õnnetusse sattus, oli aegunud, kirjutab Soome uudisteportaal mtv3.fi.

1995. aasta autoralli maailmameister McRae, tema viieaastane poeg Johnny ning McRae perekonnatuttav koos kuueaastase pojaga hukkusid kopteriõnnetuses Šotimaal Lanarkis.

Õnnetust uurinud komisjon ei anna oma hiljuti valminud raportis õnnetusele selget põhjust. Küll märgitakse raportis, et McRae luba seda tüüpi kopteriga lennata oli aegunud 2007. aasta märtsis.

Raportis nenditakse ka, et mägede vahel tugeva taganttuulega lendamine on piloodi jaoks suur väljakutse, lisaks lendas McRae üsna madalal ja väga kiiresti.

Komisjoni hinnangul võib McRae sellist käitumist tõlgendada ohtliku olukorra tekitamisena, kirjutab mtv3.fi.
Uurimistulemused ei välista, et kopterit võis tabada tehniline rike, kuid seda peetakse ebatõenäoliseks. Õnnetusele võis kaasa aidata kopteripilootidel vahel tekkiv tunne, et lennumasin muutub juhitamatuks.
Kui McRae sellises olukorras valesti käitus, võis see õnnetuse juhtumist soodustada, märkis komisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles