Tartu Pere Leib alistas viiegeimilises avamängus Selveri

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leiva mängijad võitsid tulise avalahingu.
Tartu Pere Leiva mängijad võitsid tulise avalahingu. Foto: Andres Haabu

Eile õhtul toimunud Eesti meistrivõistluste finaalseeria ülipõnevas avamängus alistas Tartu Pere Leib Tallinna Selveri skooriga 3:2. Tartu võitis kohtumise avageimi, kaks järgmist kuulusid Selverile ning neljandas geimis Tartu jälle viigistas. Otsustav viies geim kuulus taas tartlastele ning Pere Leib asus finaali 1:0 juhtima.


«Täiskoosseisus oleksime me täna Tartu ära karistanud,» ütles Selveri peatreener Avo Keel pärast kohtumist. Ta vihjas meeskonna põhisidemängija Martti Keele puudumisele, kes on palavikuga kodus. «Mängu tase oli väga hea ning võrreldes poolfinaalseeriates nähtuga oli vahe nagu öö ja päev,» kommenteeris Keel.

Avageim algas küll Selveri juhtimisel, kuid geimi teisel poolel oli Tartu parem ja võitis lõpuks 25:19. «Vastaste sidemängija puudumine mõjutas mängu,» rääkis Tartu peatreener Rainer Vassiljev. «Vastaste pikk mängupaus jättis ka kindlasti oma jälje, esimese geimi saime ju täiesti tasuta kätte.»

Teise ja kolmanda geimi võitis Tallinna meeskond 25:21 ja 25:18. «Martti Keele puudumine jättis väikese jälje ikka. Keiro Vantsil tuli kalasid sisse, kuid see oli ootuspärane,» arutles Keel. Neljanda geimi võitis jälle Tartu 25:18. «Sellist asja ei saa lubada, et jääme geimi alguses 0:4 kaotusseisu,» oli Keel pahane.

Otsustavas geimis oli Tartu selgelt parem meeskond ja võttis 15:9 võidu. Tartlased ennast pärast avamängu võitu favoriidiks ei pea. «Ei ole meie favoriidid, Martti Keel paraneb ja nad muutuvad tugevamaks,» ütles tartlaste nurgaründaja Priit Luik.

Võitjate parimana tõi Martti Juhkami 18 punkti. Kaotajatele poolelt oli parim Argo Meresaar 25 punktiga.

Finaalseeria järgmine kohtumine toimub pühapäeval Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles