Fabrice Muamba võib platsile naasta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabrice Muamba (keskel) koos tema eest hoolitsenud arstidega.
Fabrice Muamba (keskel) koos tema eest hoolitsenud arstidega. Foto: SCANPIX

Bolton Wanderersi jalgpallimeeskonna poolkaitsja Fabrice Muamba, kes pääses platsil kokkukukkumise järel üle noatera surmasuust, võib arstide hinnangul koguni väljakule naasta.

Kardioloogi Richard Cooke’i hinnangul ei ole Muambale paigaldatud südamestimulaator põhimõtteliselt mängijakarjääri jätkamisel takistuseks. «On jalgpallureid, kes nendega mängivad ja kellel on samasugune haiguslugu. Kui kõik neuroloogilised funktsioonid taastuvad, siis südame poolest võiks ta küll platsile naasta,» lausus Cooke Manchester Evening Newsile. «Paranemise kiirust arvestades ei üllataks mind üldse, kui ta kuue kuu pärast taas mängiks.»

Boltoni peatreener Owen Coyle lausus BBC-le, et temagi ei peaks niisugust asjade käiku ootamatuks. «Teades, milline võitlejahing Fabrice’il on, ei üllataks tema naasmine mind,» ütles Coyle, manitsedes poolehoidjaid samas siiski kannatlikkusele. «Kui ma temaga eile telefonis rääkisin, oli ta õnneliku häälega. Üldsuse suure huvi tõttu võib aga jääda mulje, et nüüd on edasine lust ja lillepidu. Inimesed peavad mõistma, et taastumine nõuab veel aega. Tema väike poeg ei näinud teda kaua, nii et peame neile koosolemiseks aega andma,» selgitas Coyle.

Coyle lisas, et kui Muamba soovib oma meeskonnakaaslasi enne hooaja lõppu külastada, on see tema otsustada. Bolton võitleb hetkel tabeli alumises otsas liigasse püsima jäämise nimel. «Meie ei avalda talle vähimatki survet. Kui ta end piisavalt hästi tunneb, et tulla, siis on tore. Aga järgmine hooaeg sobib ka kenasti,» ütles Coyle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles