Ralliportaal: kõige talendikamad noored piloodid on Tänak ja Novikov

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: SCANPIX

Ralliportaal Rallybuzz tegi eelvaate järgmisel nädalal toimuvale Argentina rallile ning ülevaade anti ka Fordi rooli keeravate Ott Tänaku ja Jevgeni Novikovi tegemistest.

Kui Novikov lõpetas viimati toimunud Portugali ralli teise kohaga, siis ka Tänak näitas Portugallis head minekut. Kuigi lõppkokkuvõttes pidi Tänak pärast rajalt väljasõitu leppima 14. kohaga, siis samas sai ta kirja katsevõidu ning teenis lisapunkti viimasel publikukatsel.

«Antud duo soovib Argentinas tõestada, et nad on praegu meie spordialal kõige põnevamad noored talendid,» kirjutas Rallybuzz.

Argentinas ootavad võistlejaid ees väga rasked tingimused ning tegemist on pikima ralliga pärast 2002. aasta Safari rallit. Argentinas läbitakse 502,73 km ulatuses kiiruskatseid. Kokku on Argentinas kavas 19 kiiruskatset, millest pikim on pühapäeva esimene võidukihutamine, mille pikkuseks on 65,74 km.

Tänak on ralli eel teinud koos eratreeneri Tarmo Tiitsiga ka kõvasti trenni (neli kuni viis korda nädalas kahe kuni kolme tunni pikkused treeningud), et eesseisvale katsumusele vastu pidada.

«Olen viimastel nädalatel oma füüsilise poolega palju vaeva näinud ja tunnen, et olen katsumuseks valmis,» sõnas Tänak. «See on hooaja pikim ralli ning ees on ootamas ühed pikimad kiiruskatsed minu karjääris.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles