Salva/TÜ meeskond teenis noorte korvpalliliigas viienda koha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaagup Russak
Jaagup Russak Foto: Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi

Nädalavahetuse Göteburgis superfinaalturniiriga lõpule jõudnud Euroopa Noorte Korvpalliliiga U17 vanuse turniiril võitis Salva/Tartu Ülikool kokkuvõttes viienda koha.

Olari Naritsa ja Tarmo Kikerpilli juhendatav meeskond alustas turniiri napi veerandfinaalivõiduga  Riia VEFi üle tulemusega 76:72. Jaagup Russak tõi meeskonna parimana17 punkti.

Poolfinaalides tuli vastaseks seni vaid võite tunnistanud BS Riga. Hoolimata tartlaste esimese poolaja 34:33 eduseisust, läksid mänguohjad teisel poolajal lätlaste kätte ning lõpuks jätkas teekonda esikoha nimel BS Riga tulemusega 79:65. Tartlaste osaks jäi mängida maksimaalselt pronksile.

Kohtumises, mis otsustas kolmanda koha mängule pääsejad kohtus Salva/TÜ BS Minskiga. Esimesel veerandajal sisse lastud vahet õnnestus poolajaks küll vähendada, ent eestlaste kehv viimane veerandaeg viis pronksimõtetega edasi valgevenelased ning tartlastel tuli viienda-kuuenda koha mängus mängida taas BS Rigaga.

Ka teine mäng lätlastega suudeti enda kasuks pöörata ja seda juba väga hea avaveerandajaga, mis võideti 15:4. Turniiri viies koht kindlustati tulemusega 55:45.

Tartlaste poolelt skooris kõikides mängudes enim Jaagup Russak, kes nelja mänguga viskas kokku 70 punkti ehk 17,5 punkti mängus.

Salva/Tartu Ülikool kindlustas viienda kohaga endale ka koha järgmise hooaja EYBLi U17 vanuse esimeses tugevusgrupis ning nii saavad tartlased ka järgmisel hooajal näha EYBLi vanemate poiste rahvusvahelisi mänge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles