Tartu saavutas hambutu Selveri üle kindla võidu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vassiljevi juhendatav Tartu Pere Leib on saavutanud väga hea meeskonnavaimu ja mehed mängivad emotsionaalselt.
Rainer Vassiljevi juhendatav Tartu Pere Leib on saavutanud väga hea meeskonnavaimu ja mehed mängivad emotsionaalselt. Foto: Andres Haabu

Võrkpallifinaali teises mängus oli tiitlikaitsja Tallinna Selver täiesti liimist lahti ning Tartu Pere Leib võttis kindla 3:0 võidu.


«Võrdsete võistkondade puhul annab kohe tunda, kui keegi mängib natukene kehvemini,» viitas Selveri peatreener Avo Keel oma meeskonna kehvale päevale. Tugeva märgi tallinlaste mängule jättis taas põhisidemängija Martti Keele puudumine. Noormees on endiselt haigevoodis ning teda asendanud Keiro Vantsil oli halb päev. «Täna Keiro ei olnud nii tubli kui esimeses mängus. Ründajad küll proovisid sidemängijat aidata, kuid abi oli sellest vähe,» ütles tallinlaste peatreener intervjuus TV 6-le.

Millal juhendaja sidemängijast poeg platsile naaseb, ei ole veel teada. «Järgmises mängus Martti ilmselt ei mängi. Isegi kui palavik peaks lähipäevil alla minema, siis nädalane haigus on liiga pikk ning vorm on kesine,» rääkis mängija isa.

Tartu peatreener Rainer Vassiljev oli oma meeskonnaga väga rahul ega tahtnud kedagi esile tõsta. «Kõik mängisid väga ühtlaselt ning keegi ei langenud ansamblist välja,» rääkis Vassiljev.» Martti Keele puudumisel on finaalseerias ka tema meelest suur mõju, kuid Vassiljev on väga rahul, et meeskond on suutnud selle boonuse ära kasutada. «Lisaks on meie vaim tunduvalt parem. Seda näevad kõik, et meie mehed mängivad emotsionaalsemalt,» nimetas tartlaste peatreener veel ühe olulise erinevuse.

Selver mängis tujutult

Ühtlaselt hästi mänginud meeskonnast tõstis Vassiljev esile sidemängija lätlase Artis Caicsi. «Sidemängija jagas ründajatele häid tõsteid,» kiitis treener. «Lisaks oli meil väga hea esitus blokis ning ka serv oli hea.»

Esimene ja kõige tasavägisem geim algas eile põnevalt. Kuni seisuni 16:15 oli mäng võrdne, seejärel sai Tartu eest ära ning võitis geimi 25:22. «Juba esimeses geimis läks kõik teisiti, kui oli enne mängu räägitud. Hakati ennustama palli lendu, tehti asju, mida polnud vaja, ning jäeti ka paljud asjad tegemata,» arutles Keel. Teise geimi alguses asus kodumeeskond 7:1 juhtima, kuid mõni hetk hiljem oli seis juba jälle viigis 7:7. See vahespurt jäi aga Selveri viimaseks ning Tartu võitis kindlalt 25:15. «Täna mängis oma koha välja ainult Argo Meresaar, teised mehed jäid lahjaks,» kurjustas Keel oma meeskonnaga.

Kolmandas geimis mängis Selver tujutult ning Tartu võttis taas 25:15 võidu.

Neljapäeval Tallinnas toimuvale kohtumisele tulevad tartlased liigse närvipingeta. «Me saime poolfinaalist hea õppetunni, kus võitsime teise mängu kindlalt 3:0 ning lõpuks läks seeria ikka viiemänguliseks,» viitab Vassiljev sellel hooajal kogetule. «Seekord oleme kindlasti paremini valmis.»

Keel pead päris norgu pole lasknud. «Seeria ei ole veel läbi,» ütles Selveri peatreener. «Võitmine saab olema väga suur väljakutse ning meil saab olema ääretult raske,» vihjas Keel oma poja Martti puudumisele ka järgmises kohtumises.

Üheks eilse hävingu põhjuseks nimetas pealinlaste peatreener veel seda, et risk ei tasunud ära. «Tartu riskis palju ning nendel tuli ka kõik välja, kuid meil ei tulnud midagi välja,» arutles ta. «Tartu poolelt tegi libero Rait Rikberg kaitses väga head tööd.»

Selveri juhendaja viitas ka hooaja eel öeldule, et kindlat soosikut sellel aastal ei ole. «Kevadel tuli juba jutuks, et see aasta tuleb teistsugune hooaeg, sest kindel favoriit puudub,» meenutas Keel. «Lõpuks ometi on üks eriline aasta.»

Muudatusi ei plaanita

Selveril on järgmiseks mänguks raske suuri muudatusi teha, kui just Martti Keel ei peaks väga kiiresti paranema ja vormi taastama. «Taktikalisi muudatusi me ei plaani, sest täna kõik toimis, aga kindlasti vaatame mängu üle,» arutles Vassiljev. «Äkki siiski paneme midagi juurde,» jättis mees mõne otsa ka lahtiseks.

Eilses kohtumises oli väga ühtlaselt esinenud Tartu meeskonna resultatiivseim mängija Martti Juhkami 14 punktiga.  Kaotajatele tõi Argo Meresaar üheksa silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles