Zopp jõudis Rumeenias põhiturniirile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Zopp
Jürgen Zopp Foto: Anca Tudosa/BRD Nastase Tiriac Trophy

Eesti esireket Jürgen Zopp (ATP 125.) jõudis Rumeenia pealinnas Bukarestis peetaval 398 250 euro suuruse auhinnafondiga ATP tenniseturniiril põhitabelisse.


Kvalifikatsiooni otsustavas ringis alistas 3. asetatud Zopp kindlalt 6:3, 6:2 horvaadi Nikola Mektici (ATP 345.). Kohtumine kestis tund ja seitse minutit.

Sel hooajal esimest korda liivaväljakul mängiv Zopp jäi kvalifikatsiooniga igati rahule. «Harjusin liivaga suhteliselt kiiresti ära, iga päevaga on mäng üha paremaks läinud, loodan, et läheb samamoodi edasi,» kommenteeris kvalifikatsiooni läbimisega 12 edetabelipunkti teeninud Zopp.

Nii Zopp kui Mektic servisid mängu jooksul kolm serviässa, Zopi esimese servi õnnestumisprotsent oli 68 ja Mekticil 65. Mängitud punktidest võitis Zopp 53 ja Mektic 39.

Zopi sõnul on ta üle saanud ka teda vahepeal kimbutanud vigastustest – mäletatavasti segas teda kaks kuud tagasi õlavigastus, pisut enam kui kuu aega tagasi väänas ta aga USAs hüppeliigest. «Jalal on küll iga mängu ajal teip peal olnud, aga siiani pole see mängimist seganud,» sõnas 24-aastane Zopp. «Praegu tunnen end füüsiliselt väga hästi.»

Põhiturniiri tabeli loosimisel oli Zopp õnnejumalanna soosingus, nimelt mängib ta avaringis vabapääsmega turniirile saanud rumeenlase Victor Crivoiga ehk võimalikest vastastest edetabeli põhjal nõrgimaga – maikuus 30-aastaseks saav Crivoi paikneb tabelis 247. real.  

«Mul on enne ka loosiga vedanud, aga ma pole seda ära kasutanud või siis teinekord pole üldse loosiga vedanud, aga olen võimalused ära kasutanud,» muigas Zopp.

Zopi ja Crivoi kohtumine peetakse täna peaväljaku esimese mänguna, mis algab kell 12. Postimees teeb mängust tekstipõhise otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles