Eesti koondise peatreener: hea, et see enne MMi lahenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Kristjan Oja Pyeongchangis lasketiirus.
Eesti koondise peatreener Kristjan Oja Pyeongchangis lasketiirus. Foto: Maarja Värv

Dopinguskandaal pani laskesuusamaailma kihama juba veebruari alguses, täna sai juhtum ka ametliku kinnituse, kui Rahvusvahelise Laskesuusatamise Föderatsiooni IBU president Anders Besseberg avaldas patustanud sportlaste nimed.

Eesti koondise peatreener Kristjan Oja tundis headmeelt, et probleem lahenes. «Uudise sisu on küll negatiivne, aga see on positiivne, et see tuli ilmsiks enne võistluste algust,» arvas Oja.

«Kui vaadata vahelejäänud sportlaste tulemusi MK-etappidel, siis naised olnuks siin medalipretendendid,» jätkas Oja. «Kõige hullem olnukski see, kui B-proovi tulemused poleks enne esimest võistluspäeva selgunud, siis oleks ju üks medalikomplekt juba jagatud, kuid medalite tagasivõtmine ja teistele andmine on alati ebameeldiv tegevus.»

IBU president Besseberg kinnitas täna juba varem levinud jutte, et kolm keelatud aine tarbimisega vahele jäänud laskesuusatajat on naiste maailmakarika üldarvestuses esikohta hoidnud Jekaterina Jurjeva, kuuendal kohal olnud Albina Ahhatova ning meestest MK-arvestuses 21. kohal olnud Dmitri Jarošenko.

Lisaks avaldas Besseberg, et tegemist võib olla vaid jäämäe tipuga ja patustanuid on Venemaal märksa rohkem. «Seda on Besseberg varemgi öelnud ja see näitab, et probleem on tõsine,» arutles Oja. «Kolm sportlast ühest riigist on tõesti juba selline hulk, mis paneb küsima, mis tegelikult toimub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles