Jalgpallurid pääsevad tänastes karikamängudes viimaks pärismurule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Floral on kaitsta mullune karikavõit.
FC Floral on kaitsta mullune karikavõit. Foto: Andres Haabu

Täna saab värske hoo sisse kodune jalgpallihooaeg, kui mängudega kolitakse viimaks pärismurule - õhtustes karikasarja veerandfinaalides lähevad vastamisi Narva Trans ja Tartu Tammeka ning FC Flora ja FC Viljandi.

Karikakaitsja FC Flora astub sel hooajal esmakordselt A. Le Coq Arenale pääsedes vastu kõrgmotiveeritud FC Viljandile. Viimasel kahel aastal Meistriliiga võitjaks tulnud Flora pole seni esinenud eelmiste aastate kindlusega, mida näitavad viik Levadiaga, kaotus Kaljule ja seda enam kaotus Kuressaarele. Tiitlikaitsjana on koht UEFA Meistrite Liigas juba kindlustatud, kuid see ei tähenda, et kodupubliku ees oleks neil voli end mugavalt tunda.

Karikat on mängitud siiski silmapaistvalt kindlalt. Viimati kaotati 2010. aasta finaalis Levadiale, enne seda 2006. aastal samuti Levadiale. «Esimene mäng murul, mis kindlasti vajab harjumist, et mäng hakkaks hästi kulgema. Teades Viljandi mänge meie vastu, siis lihtsalt ei anta meile midagi. Peame ikka ise jõuga edasipääsu kindlustama,» lausus Flora loots Martin Reim.

«Karikavõistlused on meie jaoks sel aastal väga suureks eesmärgiks seatud. Oleme teinud tugevasti tööd, et teisipäevasest kohtumisest võitjana järgmisesse ringi minna,» ütles Viljandi juhendaja Zaur Tšilingarašvili.

Flora ja Viljandi kohtumine algab A. Le Coq Arenal kell 18.45.

Narvas asuvad poolfinalisti selgitama meeskonnad, kes asuvad üllatuslikult meistriliiga tabelis kahel viimasel kohal. Mullune karikafinalist Trans ei lasknud eelmisel aastal esimestes ringides selja taha ühtki palli, kuid ka oponendid ei olnud teab mis klassist. TJK Legioni Esiliigast võideti 7:0, Navi Vutiseltsi III liigast 9:0 ja FC Maardut samalt tasmelt 6:0.

Ent siis oli Trans Meistriliiga tippkonkurentsis, hetkel vaeveldakse kriisis. Viiest mängust kirjas olev ainus punkt saadi 0:0 viigist Tallinna Kalevi vastu. «Karikamäng on eriline mäng, sest ühe matši tulemusest sõltub sinu edasine saatus – kas liigud edasi karika võitmise suunas või langed konkurentsist välja,» lausus Narva treener Aleksei Jagudin.

Transile, kes kaalub väravavaht Vladimir Malkovi ja peatreener Sergei Prihhodko vallandamist, astub vastu talvel veel suuremagi koosseisumuudatuse läbi teinud Tartu Tammeka, kes samuti end alles otsib.

«Mäng tundub Meistriliiga tabelit vaadates väga huvitav, kuna kohtuvad hetkel tabeli viimane ja eelviimane. Karikamäng on siiski alati veidi teistsuguse iseloomuga - mäng viiki ja ei saa jääda,»  ütles Tammeka peatreener Kristjan Tiirik. «Eks ikka lähme võidumõtetega ja loodame, et meil avaneb ka võimalus hetkest Transi madalseisu ära kasutada. Asjaolu, et mäng on võõrsil ja muru peal tõotab tuua kindlasti väga võitluslik mängu.»

Transi ja Tammeka mäng algab Narvas Kreenholmi staadionil kell 18.00.

Eesti karikafinaal toimub 26. mail kell 17.00 A. Le Coq Arenal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles