Chelsea mängija soovib finaali eel kollaste kaartide tühistamist

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik näitas Raul Meirelesile (vasakult teine) eile kollast kaarti, mis tähendab, et ta jääb finaalmängus pealtvaatajaks.
Kohtunik näitas Raul Meirelesile (vasakult teine) eile kollast kaarti, mis tähendab, et ta jääb finaalmängus pealtvaatajaks. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Chelsea mängija John Obi Mikeli arvates on see ebaaus, et neli tema klubikaaslast päevade kaartide tõttu Meistrite liiga finaalis pealtvaatajaks jääma.

Finaalis ei saa kaartide eest teenitud mängukeelu tõttu kaasa teha Ramires, Branislav Ivanovic, Raul Meireles ning John Terry, kes lõi eilses poolfinaali korduskohtumises Barcelonaga Alexis Sanchezt põlvega ning sai punase kaardi, vahendab The Guardian.

Kui Mikelilt küsiti, kas tema arvates on tema meeskonnakaaslastelt röövitud võimalus mängida Meistrite liiga finaalis, vastas nigeerlane: «Jah, finaali eel tuleks kollased kaardid tühistada, usun, et Euroopa Jalgpalliliit (UEFA) peaks seda kaaluma.»

«Finaali jõudes tahad, et kõik parimad mängijad oleks platsil, väga kahju, et Terry, Ivanovic, Meireles ja Ramires ei saa mängida,» jätkas ta. «Minu arvates oli Terry punane kaart liig, see oli nõrk puude ja oleks pidanud olema kollane kaart. Need neli mängijat on väga muserdatud. Neil on meeskonna üle hea meel, aga nad on pettunud, et ei saa finaalis mängida. Võidame selle karika nende auks.»

Serbia koondislane Ivanovic ei teadnud algselt, et eile teenitud kaart jättis ta finaalist välja, kuid sai sellest teada mängujärgses intervjuus. «Pole mõtet kohtunike otsustest rääkida, aga kui aus olla, on mul selline tunne, nagu minult oleks midagi ära võetud,» tunnistas Ivanovic täna. «Sain kollase kaardi selle tõttu, et kui kohtunik määras Barcelonale penalti, olin pettunud ja lõin jalaga vastu penaltipunkti. See oli kummaline.»

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) muutis 2010. aasta MM-finaalturniiri eel reegleid ning tühistas veerandfinaalide järel kõik kollased kaardid ning seda just seetõttu, et keegi ei peaks poolfinaalis teenitud kaartide pärast finaali vahele jätma. Kuid isegi kui UEFA kaaluks sarnase muudatuse sisseviimist, ei tehtaks seda enne tänavust Meistrite liiga finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles