Aava usub kerkimise võimalusse

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava
Urmo Aava Foto: Stobart Ford

Norra MM-ralli avapäeva järel 10. kohal asuv Urmo Aava tõdes, et tulemus pole päris selline, mida oodati, ent ei kiirustanud hinnangute andmisega, vaid soovis oodata ralli lõppu. Laupäeval ja pühapäeval näeb ta võimalust tõusta kõrgemale.

«Ma ei saa öelda, et olen kümnes, kuna sõit ei tulnud välja,» lausus Aava. «Hommikul alustasin teadlikult tagasihoidlikumalt. Õhtul leidsime juba päris hea rütmi, ent paraku suretasime ühel kiiruskatsel mootori kaks korda välja, järgmisel katsel sõitsime aga lumevalli ja kaotasime sellega umbes 50 sekundit.»

Koos kaardilugeja Kuldar Sikuga sõitev Aava uskus, et äpardust vältides asuks ta kõrgemal kohal ning kaotaks meeskonnakaaslasele Henning Solbergile umbes kümme sekundit. Tegelikult on nende vahe üle minuti.

Norra ralli toimumispaigas valitseb erakordselt külm ilm. Hommikul näitas termomeeter -25, võistluse käigus oli korduvalt hetki, kui külmapügalad ulatusid -20ni. Aava sõnul muutis see sõitmise keeruliseks.

«Jalad ja käed kipuvad külmuma,» nentis ta. «Rallisõitja saapad on väga õhukese tallaga, piisab vaid korraks välja minna, kui jalad hakkavad külmetama. Ralliauto soojendussüsteem pole väga efektiivne, seepärast kipuvad auto aknad jäätuma.»

Norra MM-ralli üheksanda kiiruskatse järel juhib Sebastien Loeb. Mikko Hirvonen kaotab 2,6 ning Jari-Matti Latvala 26,2 sekundit. 10. kohal olev Aava jääb liidrist maha 2.41,5.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles