Pyeongchangi päevik, 14. veebruar - sadu läbi, aga soojus püsib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maarja Värv.
Maarja Värv. Foto: .

Kuidagi naljakas on. Tulin siia laskesuusatamise maailmameistrivõistlustele, aga pidevalt on palav. Mõeldes, et raja ääres tuleb tükk aega seista, panin ikka ilusti paksult riidesse, aga niisama jalutades hakkab palav.

Praegu on kell kohaliku aja järgi pool kolm päeval, sooja on väljas kuskil seitse-kaheksa kraadi, aga kuna päike paistab, siis tundub märksa soojem. Muidu lubab tänaseks kuni 11 kraadi.



Aga vähemalt ei saja ja ei luba ka lähipäevadeks vihma. Seega tundub, et ilmal ikka ei õnnestunud MMi nässu keerata, mis on muidugi hea. Kuigi seis on üsna jama, võistlusrajale ei laste, selle kohta ei oska praegu väga midagi öelda, aga murdmaarada pidi musti auke täis olema, väga suusatada ei saa. Kuid ööseks lubab juba miinuskraade, ehk siis läheb olukord paremaks.



Eile oli ikka päris hull, sadu oli vahepeal nii tugev, et isegi korraks väljas käies võis läbimärjaks saada. Ja kuna just õhtupoole läks hullemaks, siis oli igati õige otsus avatseremoonia ära jätta.



Selle asemel oli meil hoopis võistkonna esindajatele ja meediale õhtusöök. Hea küll, see ei olnud avatseremoonia asemel, see pidanuks nagunii olema, aga kuna avamine jäi ära, oli õhtusöök natuke pikem ja lõppes ilutulestikuga.



Korealaste jaoks on MMi korraldamine ikka suur asi, ka õhtusöök oli üsna suurejooneline, umbes poolteist tundi kestnud üritust filmisid mitu kaamerat ja kõike saalis toimuvat võis jälgida kahelt hiiglasuurelt ekraanilt.



Aga tegelikult oli eilse päeva tähtsündmus ikkagi pressikonverents, kus venelaste dopingutarbimist kinnitati. Uskumatu, milline rahvamass! Ruumi ees oli nii palju kaameraid, et kuigi me, eestlased, istume kolmandas reas, oli kõnelejaid üsna raske näha, nii palju inimesi oli meil lihtsalt ees.



Peale ajakirjanike ja fotograafidele oli pressikonverentsi kuulamas ka mitme koondise treenereid ja sportlasi, näiteks kohe meie selja taga istus sakslanna Kati Wilhelm, kes nüüd tänu venelanna Jekaterina Jurjeva eemaldamisele tõusis MK-sarja üldliidriks.



Igatahes üks igavene melu oli pressikonverentsil, sellist asja pole ammu näinud.



Ja seni lõbusaim asi oli ka eile. Kuna minu mobiil siin ei tööta (nii kipub Eesti inimestel olema, ainult osadel 3G võrgus töötab), siis pidin kohaliku rentima. Telefoni rentides sai kingituseks tuubi hambapastat :)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles