Kõik kordus. Tarvas juhtis, aga andis mängu käest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva viimane vise ei tabanud ning kalevlased võisid võõral väljakul alustada võidutantsu.
Rakvere Tarva viimane vise ei tabanud ning kalevlased võisid võõral väljakul alustada võidutantsu. Foto: Mihkel Maripuu

Kõik kordub. Nii nagu neli päeva tagasi Tallinnas, nii ka eile Rakveres – Tarvas pääses lõpu eel näiliselt turvaliselt juhtima, ent suutis mõne minutiga kõik maha mängida. Eile tähendas see neile kaotust 65:66 ja väljakukkumise serval kõikumist. Kalev vajab finaali jõudmiseks veel vaid ühte võitu.
«Sitt mis sitt, vabandage väljendust,» võttis Kalevi mängujuht Tanel Sokk napi võidu kokku. «Võib-olla ka sellepärast, et me ei taha Rakveresse tagasi tulla ja ei tule ka!»


«Tanel Sokk otsustas teisel poolajal mängu ära, meil polnud ühtegi meest, kes oleks nendel hetkedel suutnud mängu pidama saada,» lausus ilmselgelt pettunud olekuga Tarva peatreener Andres Sõber. Higist leemendav mees oli just väljunud oma meeskonna riietusruumist, kus tal jagus oma hoolealustele väga karme sõnu.

«Probleem oli samades meestes nagu esimeseski mängus. Timo Oja ja Janis Vahter olid tublid ja tegid oma töö hästi ära. Aga Reinar Hallik – lõpus oli tal võimalusi, ole vaid mees ja keera, kuid…» nentis Sõber sügavalt ohates.

Oma tegevuse suhtes väljendas arusaamatust ka Hallik ise. «Ma ei oska öelda, milles asi. Esimeses mängus tundsin, et mul pole lihtsalt jõudu joosta, kuid täna jaksasin. Miks meil mängu lõpud ei õnnestu, seda on raske öelda. Mäng tuleks enne üle vaadata ja analüüsida.»

Üheks eilse mängu võtmetegelaseks kerkis Tarva lätlasest tagamees Rinalds Sirsinš, kes poolteist minutit enne kohtumise lõppu lükkas Gert Dorbeku põrandale pikali ja seepeale riietusruumi saadeti. Eemaldamine tähendab ühtlasi seda, et järgmise mängu peab ta vahele jätma.

«Ei tea, mis tal hakkas. Pole minu süü, kui vastane ennast ei talitse. Väike ütlemine meil oli, muud midagi,» rääkis Dorbek süütul ilmel.

Sirsinši teol olid otseselt halvad tagajärjed ka eilsele mängule. Dorbek teenis neli vabaviset, millest realiseeris kolm. Tänu sellele pääseski Kalev 66:65 juhtima. Viimasel minutil ei suutnud kumbki pool korvini jõuda. Viimane vise jäi Tarvale, ent Martin Dorbeku poolt teele saadetud pall keras rõngast välja.

«Viimasel rünnakul pidi palli saanud mees teravalt mängima, midagi muud polnud teha,» märkis Sõber. «Palju ju puudu ei jäänud.»

Mängu kangelaseks kerkinud Soku sõnul tegi Kalevi elu raskeks Tarva maa-ala kaitse. «Ise saime kaitses enam-vähem hakkama ja teisel poolajal saime nende maa-alast ka juba paremini jagu,» rääkis ta. «Ma tõesti ei tea, mida maa-ala murdmiseks tegema peaks. Tuleb luua teravust või sisse murda, aga meestel polnud julgust visata. Lisaks lasime ise Ojal ja Vahteril mitu korvi järjest panna,» oli Kuusmaa nõutu.

Seeria kolmas mäng peetakse teisipäeval Tallinnas. Sõbra sõnul tuleb mõelda, kellega edasi mängida, andes mõista, et Rakvere jaoks on oluline ka edu võimalikus pronksiseerias. «Aga ükskord tulevad siia kokku sellised mehed, kes võidu ära võtavad – praegu neid veel pole,» vaatas ta juba kaugemasse tulevikku.  

«Ütlesin juba enne seeriat, et see lõpeb 3:0. Täna olin korraks selles suhtes ebakindel, aga nüüd pole kahtlust, et Kalevi hallis saab see seeria otsa,» jätkas Kuusmaa uljalt.

TABLOO

KORVPALL

Rakvere Tarvas – BC Kalev/Cramo 65:66

Tarvas: Sirsins 17, Hallik 11, Cipruss 9+14 lp, Vahter 8, Umbraško 7+9 lp, Oja 7, Dorbek 6.
Kalev/Cramo: Sokk 18, Uljanko 12, Fall 11, Dorbek 9, Škele 6, Arbet 4, Toome 2, Nelson 2, Kitsing 2.
Kalev/Cramo juhib kolme võiduni
mängitavat seeriat 2:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles